Thema "onvergetelijk Zeeuws Museum" voor maart is GLAS

Op vrijdag 3 maart is er weer een inspirerende rondleiding voor mensen met dementie en hun dierbaren. Het thema voor maart is 'Glas'.

Vandaag staan we stil bij een heel bijzonder materiaal: Glas. In feite is glas zo alledaags en alomtegenwoordig dat we ons niet realiseren hoe bijzonder het is en hoeveel je er mee kunt doen. Van moderne kantoorgebouwen tot broeikassen, van sieraden tot serviesgoed en van knikkers tot kerstballen; glas is overal!

Ook kunstenaars hebben zich van oudsher laten inspireren door glas. Wist u dat de Romeinen al sieraden en allerlei kunstvoorwerpen van glas maakten? En in de 17e eeuw gold het kunnen schilderen van een glazen voorwerp als een teken van meesterschap.

Tijdens de rondleiding bekijken we unieke glazen stukken in de collectie van het Zeeuws Museum.

Onvergetelijk Zeeuws Museum is een inspirerend en ontspannend dagje uit voor mensen met dementie en hun naasten. Aan de hand van een maandelijks wisselend thema, gaat u met elkaar in gesprek over de objecten in het museum; uw beleving staat centraal. Deel tijdens de rondleiding uw verhalen, herinneringen, associaties en ideeën en breng samen de objecten tot leven. De open vragen en creatieve opdrachten van de rondleider helpen u op weg. Ervaar met elkaar de kracht van kunst en cultuur tijdens dit onvergetelijke museumbezoek.

U bent van harte welkom!

Om 14.00 ontvangen wij de deelnemers met een gratis kopje koffie of thee in ons Museumcafé. De rondleiding start om 14.30 uur en duurt ca. 1 uur.

Prijs: € 9,50 per persoon (u betaalt alleen de entree voor het museum) en met de Museumkaart gratis entree. Reserveren is noodzakelijk en kan via e-mail: onvergetelijk@zeeuwsmuseum.nl. 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door