Voorjaarsbijeenkomst afdeling Zeeland

Landlust
Landlustweg 1
4455 TK Nieuwdorp
Nederland

Wij nodigen u van harte uit voor onze jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst in "Landlust" te Nieuwdorp.

Programma

13.30 uur Inloop

14.00 uur Voordracht Elena de Ru

Elena de Ru en haar man leven al heel wat jaren met dementie. Tijdens dit proces zijn ze zich actief gaan inzetten bij allerlei initiatieven die met dementie te maken hebben, niet ver over de grens van hier en later in heel Vlaanderen. Samen hebben ze o.a. een ambassadeursrol in het regionaal expertisecentrum voor dementie “Foton” in Brugge.

Onlangs heeft ze samen met haar nicht uit de USA een boek geschreven “Moed voor de Mantelzorger”, een boek voor iedereen die zorgt voor een persoon met Alzheimer of een andere vorm van dementie. De mogelijkheid bestaat dit boek ook te kopen na afloop. Elena gaat ons iets vertellen over wat het expertisecentrum Foton doet en wat het kan betekenen voor personen met dementie en hun naasten. Wat is het Fotonhuis te Brugge, wat bieden zij?

Daarnaast biedt zij een inkijkje in hun eigen leven en in dat van anderen in hun situatie die ze ontmoet hebben in binnen- en buitenland. Ze geeft lezingen en voordrachten over genuanceerde beeldvorming en over goed leven met dementie. Daarbij maken ze ook gebruik van muziek en humor. Leven met, zorgen voor of omgaan met een persoon met Alzheimer of een andere vorm van dementie is een kunst apart.

15.30 uur Vragen en discussie

16.00 uur Hapje en drankje

16.30 uur Afsluiting

De toegang is gratis

Waar: Restaurant Landlust, Landlustweg 1, 4455 TK Nieuwdorp (www.landlust.nl). Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Opgave vooraf tot uiterlijk 28 maart a.s.. Opgave (bij voorkeur) via zeeland@alzheimer-nederland.nl met vermelding van de volgende gegevens: naam, adres, telefoonnummer (en eventueel instantie), aantal personen en e-mail adres waar wij u kunnen bereiken indien de zaal is volgeboekt.

De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Wij hopen velen van u te begroeten op 13 april a.s. bij Landlust!

Met vriendelijke groet,
Alzheimer Nederland, afdeling Zeeland,
Arie Pinxteren, voorzitter

Deze activiteit maakt deel uit van