Voorjaarsbijeenkomst afdeling Zeeland groot succes

De jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst van de afdeling Zeeland op 13 april 2018 in Landlust in Nieuwdorp was een groot succes. Na de nodige omleidingen wisten toch nog zo'n 70 bezoekers de bijeenkomst te bereiken. Tijdens de bijeenkomst vertelde Elena de Ru met haar echtgenoot Niek over hun ervaringen met dementie.

Elena de Ru en haar man leven al heel wat jaren met dementie. Tijdens dit proces zijn ze zich actief gaan inzetten bij allerlei initiatieven die met dementie te maken hebben, niet ver over de grens van hier en later in heel Vlaanderen. Samen hebben ze o.a. een ambassadeursrol in het regionaal expertisecentrum voor dementie “Foton” in Brugge.

Onlangs heeft ze samen met haar nicht uit de USA een boek geschreven “Moed voor de Mantelzorger”, een boek voor iedereen die zorgt voor een persoon met Alzheimer of een andere vorm van dementie. De mogelijkheid bestaat dit boek ook te kopen na afloop. Elena gaat ons iets vertellen over wat het expertisecentrum Foton doet en wat het kan betekenen voor personen met dementie en hun naasten. Wat is het Fotonhuis te Brugge, wat bieden zij?

Daarnaast biedt zij een inkijkje in hun eigen leven en in dat van anderen in hun situatie die ze ontmoet hebben in binnen- en buitenland. Ze geeft lezingen en voordrachten over genuanceerde beeldvorming en over goed leven met dementie. Daarbij maken ze ook gebruik van muziek en humor. Leven met, zorgen voor of omgaan met een persoon met Alzheimer of een andere vorm van dementie is een kunst apart.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door