Wereld Alzheimer Dag activiteiten Zeist en Omstreken

Ter ere van deze dag organiseren wij in onze regio een dementieweek met verschillende activiteiten. Wij bieden u het programma 'Samen op pad' aan. We beogen hiermee:

  • De kennis over dementie te vergroten via verschillende activiteiten.
  • Meer begrip te bewerkstelligen voor dementie en de bespreekbaarheid van het onderwerp te vergroten voor alle doelgroepen.
  • Het ondersteunen van mensen met dementie en hun naasten.
  • Te laten zien dat (ook als je dementie hebt) nog veel wel kan. We kijken daarbij in het bijzonder in hoeverre kunst, cultuur en bewegen kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven bij dementie.

Programma 'Samen op pad'

#samenopWAD

Wereld Alzheimer Dag thema's voorgaande jaren

Over Wereld Alzheimer Dag

Wereld Alzheimer Dag is een bijzondere dag, het is een themadag ter bevordering van wereldwijde aandacht voor de ziekte dementie. Deze dag wordt ieder jaar gevierd op 21 september en is een initiatief van de koepelorganisatie van landelijke Alzheimer organisaties, Alzheimer Disease International (ADI). In1994 is deze dag in het leven geroepen vanwege het tienjarig bestaan van deze organisatie. In Nederland viert het Nederlandse lid van ADI (Alzheimer Nederland) Wereld Alzheimer Dag. De vrijwilligers van deze stichting organiseren overal in het land activiteiten. 

Deze pagina maakt deel uit van