22.03.2018 Grote opkomst in Bunnik bij informatiemiddag over dementie!

Informatiemiddag over dementie Bunnik

Dat dementie een onderwerp is waar veel mensen mee te maken hebben is wel gebleken uit de grote belangstelling voor de informatiemiddag die donderdag 22 maart jl. plaatsvond in zorgcentrum Bunninchem te Bunnik.

Een volle zaal heeft, onder leiding van theaterbureau, Ervarea meer kennis kunnen opdoen over deze ziekte. Huisarts Ummels uit Bunnik was aanwezig om meer inzicht te geven over het ontstaan en de symptomen van de verschillende soorten dementie en door middel van rollenspel werden er praktijkvoorbeelden gegeven. Aan het einde van het programma was er ook gelegenheid om vragen te stellen aan een panel van deskundigen die bestond uit een wijkverpleegkundige, het Centrum voor Elkaar, een huisarts, een casemanager dementie en een mantelzorger. Ook de informatie standjes werden goed bezocht.

DementiemiddagBunnik2.jpg

Voor iedereen die meer wil weten over dementie raadt de organisatie het boek ‘De Dementie van Jet en Harrie’ aan. Dit boek geeft inzicht in het proces dat zich in het brein van mensen met dementie afspeelt. Daarnaast biedt het praktische handvatten, om het contact met mensen met dementie te verbeteren.

DementiemiddagBunnik3.jpg

De organisatie die bestond uit de drie thuiszorgorganisaties Buurtzorg, QuaRijn, Vitras en Alzheimer Nederland, was blij met de grote opkomst. Ivon Giesen van Buurtzorg: “Hieruit blijkt dat het onderwerp enorm leeft en we zijn blij met de positieve reacties de we kregen. Voor ons reden om na te denken over een eventueel vervolg”.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door