22.03.2018 Thuiszorgorganisaties organiseren een onvergetelijke voorlichtingsmiddag over dementie.

De mens zien

Omdat ouderen langer thuis blijven wonen krijgen steeds meer mensen te maken met iemand in hun omgeving die dementie heeft. Het aantal mensen met dementie in de gemeente Bunnik loopt op van 280 mensen in 2015 naar 470 mensen in 2030. Maar wat is dementie nou precies en hoe ga je ermee om? Deze en veel andere onderwerpen komen aan bod tijdens deze informatiemiddag ‘De Mens Zien’.

Samenwerking
In samenwerking met Alzheimer Nederland, afd. Zeist e.o. en de gemeente Bunnik hebben de drie thuiszorgorganisaties Buurtzorg, Stichting QuaRijn en Vitras gewerkt aan een gevarieerd programma. Dagelijks komen zij tijdens hun werk in aanraking met dementie en zien hoeveel vragen dit oproept bij de betrokkenen. Dit was aanleiding om de handen ineen te slaan en deze middag te organiseren.

Het programma

demenszien_2a.jpg
Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp is welkom en de toegang is gratis. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt door loco-burgemeester Eijbersen van de gemeente Bunnik. Hierna wordt er onder andere door sprekers en een panel van deskundigen uit de gemeente informatie gegeven over dementie. Men krijgt  praktische tips aan de hand van herkenbare situaties waarbij een stukje entertainment  niet mag ontbreken. Dit wordt verzorgd door de belevingsdeskundigen van ‘Ervarea’. Al met al een middag waar iedereen die interesse heeft voor dementie niet mag ontbreken.

Locatie: Zorgcentrum Bunninchem, Burgemeester van der Weijerstraat 26, Bunnik.

Tijd: 14.00 – 17.00 uur in ‘De Inloop’.

Aanmelden
U bent van harte welkom! Meldt u aan door een mailtje te sturen aan: zeist@alzheimer-nederland.nl  of bel naar: 030-6562977.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door