280.000 mensen dementievriendelijk!

280.000 mensen dementievriendelijk, net zoveel als het aantal mensen met dementie.

Nederland telt zo’n 280.000 mensen met dementie. Inmiddels heeft eenzelfde aantal mensen zich geregistreerd als dementievriendelijk. Dat deden zij op de website van Samen dementievriendelijk, een programma geïnitieerd door Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS. Het programma ging in 2016 van start met als doel Nederland dementievriendelijker te maken.

Steeds meer mensen nodig die goed om kunnen gaan met dementie

Verwacht wordt dat het aantal mensen met dementie door de vergrijzing de komende decennia verdubbelt naar een half miljoen.

Er zijn dus steeds meer mensen nodig die goed om kunnen gaan met mensen met dementie.

Bijvoorbeeld kappers, tandartsen, winkel-, horeca- of bankpersoneel, maar ook vrienden, familie, buurtgenoten en verenigingsmaatjes. Voor al deze doelgroepen biedt Samen dementievriendelijk trainingen, zowel online als op locatie.

Sinds de start van het programma is er 165.000 keer een online training gevolgd en zijn 1.400 trainingen op locatie gegeven.

Campagne Zien is 1 … Doen is 2!

Om steeds meer Nederlanders bewust te maken van wat zij kunnen betekenen voor iemand met dementie is op dit moment de commercial Zien is 1... Doen is 2! te zien op televisie en online. In het filmpje zie je dat mensen vaak niet weten hoe ze moeten reageren wanneer ze iemand tegenkomen met dementie. Het doen van een training kan dit ongemak verhelpen. Het komende jaar blijft Samen dementievriendelijk campagne voeren.

Een dementievriendelijk Nederland maken we samen!

Help jij mee? 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door