Afdeling Zeist tekent sport en preventieakkoord Zeist

Foto: Willem Jan Ritman Fotografie

Samen naar een gezond en Sportief Zeist dat is waar het sport- en preventieakkoord in Zeist voor staat. 
 

Het sport- en preventieakkoord Zeist is een integrale en lokale uitwerking van het Nationale Sportakkoord én het Nationale Preventieakkoord. Met sportaanbieders en maatschappelijke partners inwoners helpen gezonder te leven en ziekte te voorkomen. Instellingen en bedrijven kunnen hieraan bijdragen, maar zullen er ook van kunnen profiteren. Met dit akkoord wordt een volgende stap gezet naar een gezond en sportief Zeist.

Samen is er één missie

Gezond en Sportief Zeist. Er zijn meerdere ambities en doelen vastgesteld waaronder ook inclusief sporten en bewegen.

Bij Tennisvereniging Griffensteyn in Zeist treffen enthousiaste tennissers (met en zonder dementie) elkaar elke vrijdagmiddag. Lekker bewegen in de buitenlucht, een balletje overslaan of hele sets spelen. Het kan allemaal onder begeleiding van de vrijwilligers van de tennisvereniging.
Deskundige begeleiding bij deze 'alternatieve dagbesteding' wordt verzorgd door Sarah Verkruijssen van Stichting Naburen. Toeschouwers hebben dan de tijd voor een goed gesprek onder het genot van een kopje thee of koffie. 

Alzheimer Nederland, afdeling Zeist en Omstreken ondersteunt deze sportieve activiteit van harte. Het is heel geschikt voor mensen met beginnende geheugenklachten, maar ook een deelnemer met meer gevorderde dementie beweegt in de loop van de middag steeds vloeiender. Het plezier spat ervan af, dit is onvergetelijk sporten!

Afdeling Zeist ondertekende op woensdag 9 maart 2022 daarom het sport- en preventieakkoord van harte, is trots op dit initiatief en denkt graag mee om het sportaanbod uit te breiden. 

Sport en preventieakkoord Zeist

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door