Alzheimer Café nu ook in Leersum 11.03.2018

Op maandagmiddag 12 maart was muziektherapeute Andrea Liebrand uitgenodigd om aan de gasten te vertellen over de postieve uitwerking van muziek op mensen met dementie, in welk stadium dan ook.

Tijdens de inloop verzorgden Jeanine Roos en gitarist elkomstklanken. De zaal was gezellig aangekleed en er was voor bloemen gezorgd.

Andrea liet ons aan de hand van vele muzikale voorbeelden horen wat er allemaal wel niet mogelijk is. Omdat haar presentatie zeer interactief was, werd er uiteindelijk volop meegezongen. Normaal werkt zij op huiskamerniveau, maar met de gitaar in de hand zittend op een stoel met wieltjes reed ze nu tussen de tafels door om de muziek opdat bezoekers de muziek nog directer konden beleven.

Gezien de enthousiaste opkomst (15 bezoekers) gaan we zeker verder met dit initiatief en het eerstvolgende café wordt georganiseerd in september. Daarna om de twee maanden afgewisseld met Maarn.

Wie meer wil weten over muziektherapie in relatie tot mensen met dementie kijkt op www.muziektherapie.nl of stuurt Andrea direct een bericht naar a.liebrand@topaz.nl

Deze pagina maakt deel uit van