Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Samenwerking Quarijn en Alzheimer Nederland
Het viel ons op dat een grotere groep ouderen met cognitieve problemen zich niet thuis voelt in het huidige aanbod van ontmoetingsplekken en dagactiviteiten op de Utrechtse Heuvelrug. Mensen met een brede interesse die graag zelf de regie in handen houden. Daarom is dit initiatief gestart in Maarn. In juli 2023 is een samenwerking ontstaan tussen QuaRijn en Alzheimer Nederland om een plek te creëren waar deelnemers van deze groep elkaar kunnen ontmoeten. Zodat zij met elkaar een passend programma kunnen samenstellen.

Bijeenkomsten

De eerste bijeenkomsten hebben al plaats gevonden en stonden in het teken van kennismaken, brainstormen over interesses en welke vorm deze bijeenkomsten zouden krijgen. U kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende onderwerpen: kunst, politiek, sport, hobby’s, levenskeuzes en musea bezoek.

De groep komt nu eens in de twee weken bij elkaar op de woensdag (van 11.00 uur tot 14.00 uur). Samen bepalen de deelnemers de thema’s, planning en lunchen ze met elkaar. Partners en mantelzorgers zijn zeker ook welkom om een aantal keer aan te sluiten bij deze bijeenkomsten. 

Wilt u ook aansluiten bij dit mooie initiatief?

Heeft u een brede interesse? Voelt u zich aangesproken door dit initiatief? Of wilt u meer informatie voor uzelf of iemand in uw omgeving? Dan kunt u contact opnemen met Suzanne van Daalen en/of Wendy Akkies.

Contact

Adres

  • Zeist en omstreken

    Ontmoetingscentrum Maarn, Trompstaete 48

    3951 WX Maarn

Geplande activiteiten

Activiteitenfilter

Bijeenkomsten voor ouderen met een brede interesse in Maarn is onderdeel van

Zeist en omstreken

Afdeling Zeist e.o. organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Bezoek onze Alzheimer Cafés in Bunnik, De Bilt, Driebergen, Wijk bij Duurstede en Zeist en/of doe mee met onze Onvergetelijke Kookclub in De BiltUtrechtse Heuvelrug of Zeist
-Nieuw-
In Maarn is een initiatief gestart, bijeenkomsten voor ouderen met een brede interesse.

 

Afdeling Zeist en omstreken