Casemanagers aan het woord

Op deze avond geven de casemanagers Karina Tolsma (Santé Partners) en Marije Schildmeijer (Warande) een toelichting op hun ondersteunende rol bij het proces van dementie.
 

Ze benadrukken hoe belangrijk het is dat zij vanaf het begin betrokken zijn. “We lopen niet voor of achter je, maar gaan met je mee”. Vaak startend met alleen koffie drinken, elkaar leren kennen en zoeken naar waar de behoefte ligt. 

Voor mantelzorgers is het een zwaar proces

Er wordt veel van hen gevraagd. Hierin is de casemanager een grote steun. Er zijn binnen Zeist ook groepen waar de mantelzorgers met elkaar in gesprek gaan. 

De gastsprekers gaan gericht in op vragen uit de zaal. Het blijkt dat er veel behoefte is aan informatie. Snel wordt duidelijk hoe belangrijk de casemanager is. In Zeist is er helaas wel een wachtlijst. 

Gastheer Chris Bruggink vraagt aan de casemanagers wat hun liefste wens is.

  • Marije zou het heel fijn vinden als het tekort in de zorg kan worden opgelost, zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. 
  • Karina zou heel graag zien dat mensen samen kunnen blijven. Na vele jaren huwelijk hetzelfde bed kunnen blijven delen. 

Met deze woorden wordt een mooie avond afgesloten. 

Naar Alzheimer Café Zeist


Deze pagina maakt deel uit van