Dementiemonitor mantelzorg 2020

Iedere twee jaar voert Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) een groot onderzoek uit onder mantelzorgers. Met de resultaten van dit onderzoek vragen we aandacht voor de problematiek en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook helpen de resultaten ons om advies te geven over de verbetering van regionale dementiezorg.

Lees meer

Talentproject Zeist - Vrijwilligerswerk voor mensen met (beginnende) geheugenklachten

Bij het Talentproject staat u centraal. Het gaat om wat u graag wilt en kunt. Bij de zoektocht naar vrijwilligerswerk wordt uitgegaan van uw interesses en talenten. De medewerker van het Talentproject gaat samen met u op zoek naar een vrijwilligersbaan die bij u past en waar u zich goed bij voelt.

Lees meer

Onze vacatures ook op Linkedin

Binnen de afdeling Zeist e.o. helpen diverse vrijwilligers belangeloos mee om gezamenlijk de doelstellingen van Alzheimer Nederland te kunnen realiseren. We werken aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Naar Linkedin

Afscheid Jaap van Doorne van de initiatiefgroep van de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Het afscheid was op 12 september 2019. Negen jaar geleden is Jaap gestart om de dementievriendelijke samenleving op de Utrechtse Heuvelrug vorm te geven.

Lees meer

Statiegeldbonnen actie bij Albert Heijn De Clomp in Zeist

De hele maand juli 2019 kon men bij Albert Heijn de Clomp in Zeist-West statiegeldbonnen doneren aan Alzheimer Nederland, afdeling Zeist en Omstreken. Met de opbrengst (€239,65) kunnen wij in de regio nog meer ondersteuning realiseren voor iedereen die te maken krijgt met dementie.

Bedankt AH de Clomp voor deze mooie samenwerking!

Terugblik feestelijk jubileum afdeling Zeist en omstreken

Om het 25-jarig jubileum te vieren organiseerde de afdeling op vrijdagmiddag 19 oktober 2018 een feestelijk symposium 'SamenLeven met dementie', in Hotel Theater Figi in Zeist. Het was een inspirerend programma met na afloop een borrel en gelegenheid tot napraten en het uitwisselen van informatie. 

Lees meer

Deze pagina maakt deel uit van