Dementievriendelijk Driebergen

15 december 2019

Twaalf ondernemers in Driebergen ontvingen het certificaat dementievriendelijk

Fenny Wiss (regiovoorzitter afdeling Zeist e.o.), Hans Waaldijk (wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug) en Marianne van Ewijk (lid initiatiefgroep dementievriendelijke gemeente) brachten op zaterdag 12 december bij twaalf ondernemers het certificaat 'dementievriendelijk'.

Maar liefst twaalf winkels in winkelstraat de Traaij in Driebergen ontvingen het certificaat dementievriendelijk: The look, Lekker!, drogisterij Janmaat, Quilt en Meer, Bakkerij Lakerveld, Elle Lingerie, Le Berry, Label PL, Kidzzwalk, Partners in Ambacht, Van Velzen Fietsen en Boekhandel en Brasserie Jaques Baas

Omgaan met dementie

De onderscheiden ondernemers hebben de workshop 'Goed omdaan met dementie' gevolgd. Het thema dementie staat structureel op hun agenda en minimaal 80% van de medewerkers heeft de online training 'samen dementievriendelijk' doorlopen.

Dementievriendelijk Driebergen

Een dementievriendelijke gemeente gaat een stap verder. Zij vergroot de kennis van dementie binnen de eigen organisatie en de gemeenschap

Driebergen-Rijsenburg is een dorp binnen de Gemeente Urechtse Heuvelrug. De gemeente Utrechtse Heuvelrug was in 2016 de eerste geteste dementievriendelijke gemeente (inclusief politie) in Nederland.

Lees het hele artikel

 

Deze pagina maakt deel uit van