Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Zorggroep Charim dementievriendelijk, juni 2023

Charim dementievriendelijk

Zorggroep Charim heeft aan meer dan 100 vrijwilligers, familieleden en mantelzorgers de training 'Samen dementievriendelijk' gegeven. In april 2023 jaar werden de certificaten klaargemaakt en getekend en in juni 2023 uitgereikt door Els Vriens (bestuurslid Alzheimer Nederland, afdeling Zeist e.o.). 
In aanwezigheid van Sera Willemsen, trainer en coordinator Samen dementievriendelijk (Meander Omnium) reikte Els Vriens de certificaten uit aan Barendine Breevaart, Coördinator vrijwilligers Charim (Zeist en Woudenberg) en Willeke Zuidema Coördinator vrijwilligers (Charim).

Tennisvereniging Griffensteyn dementievriendelijk, maart 2022

dementievriendelijk T.V Griffensteyn

Vrijwilligers van de tennisvereniging hebben de training 'Samen dementievriendelijk' met succes gevolgd! Vrijdag 18 maart 2022 overhandigde Els Vriens (belangenbehartiger Alzheimer Nederland, afdeling Zeist e.o.) het certificaat met de bijbehorende sticker aan Arthur Tutein Nolthenius en Bruno Tilmans (voorzitter T.V. Griffensteyn). In samenwerking met Stichting Naburen biedt T.V. Griffensteyn aan mensen met dementie de mogelijkheid mee te doen met tennissen (zij hoeven geen lid te zijn van de tennisvereniging).

De Kruidvatfilialen in Zeist dementievriendelijk, december 2021

dementievriendelijk

De medewerkers van de drie Kruidvatfilialen in Zeist hebben de training 'Goed omgaan met dementie' gevolgd en met succes afgerond. Hierdoor zijn de medewerkers beter toegerust om mensen met dementie te ondersteunen. De medewerkers van de drie filialen van het Kruidvat in Zeist ontvingen het certificaat met de sticker van 'Samen dementievriendelijk' en mogen zich nu 'dementievriendelijk' noemen. Zij hebben hun kennis over het 'herkennen' en 'omgaan' met dementie vergroot.

Fysiopraktijk Zeist dementievriendelijk, oktober 2021

Tijdens de coronaperiode hebben zes medewerkers van Fysiopraktijk Zeist op eigen initiatief de online training 'Goed omgaan met dementie' gevolgd en met succes afgerond. Hierdoor zijn de medewerkers beter toegerust om mensen met dementie te ondersteunen. Dinsdag 19 oktober 2021 ontving de fysiopraktijk het certificaat met de sticker van 'Samen dementievriendelijk' uit handen van Bob Kniese, voorzitter afdeling Zeist e.o. (Alzheimer Nederland) en mag zich nu dementievriendelijk noemen. Zij hebben hun kennis over het 'herkennen' en 'omgaan' met dementie vergroot en zetten zich blijvend in voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Dementievriendelijk in Driebergen, december 2019

Dementievriendelijk in Driebergen

Twaalf ondernemers in Driebergen ontvingen op 15 december 2019 het certificaat dementievriendelijk. Fenny Wiss (regiovoorzitter afdeling Zeist e.o.), Hans Waaldijk (wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug) en Marianne van Ewijk (lid initiatiefgroep dementievriendelijke gemeente) brachten op zaterdag 12 december 2019 bij twaalf ondernemers het certificaat 'dementievriendelijk'. 
Maar liefst twaalf winkels in winkelstraat de Traaij in Driebergen ontvingen het certificaat dementievriendelijk, te weten: The look, Lekker!, drogisterij Janmaat, Quilt en Meer, Bakkerij Lakerveld, Elle Lingerie, Le Berry, Label PL, Kidzzwalk, Partners in Ambacht, Van Velzen Fietsen en Boekhandel en Brasserie Jaques Baas.

Bibliotheek ZOUT dementievriendelijk, december 2019

Front-Officemedewerkers en invalkrachten van Bibliotheek Z-O-U-T hebben op dinsdag 12 november 2019 de dementievriendelijke scholing gehad. Helemaal goed, nuttig en gezellig, juist omdat de voorbeelden zo herkenbaar zijn. De deelnemers ontvingen na het afronden van de training het certificaat 'dementievriendelijk'. De Bibliotheek Z-O-U-T (Zuid Oost Utrecht) is een samenwerkingsverband van bibliotheken van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Renswoude, Rhenen en Wijk bij Duurstede.

Dementievriendelijk in Utrechtse Heuvelrug, juni 2019

Dementievriendelijk winkeliers

Op vrijdag 28 juni 2019 werd aan zes ondernemers uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug (uit de dorpen Leersum en Overberg) het certificaat met de sticker van Samen dementievriendelijk uitgereikt. Deze honneurs werden waargenomen door Hans Waaldijk (wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug) en Fenny Wiss (voorzitter afdeling Zeist e.o.).
Albert Heijn, Leersum (supermarkt), Become Healthy Overberg (specialisten op het gebied van Complementaire Geneeskunde), De Blauwe Zone Voedingsadvies Leersum (voedingsadvies en coaching), Ergotherapie Eemheuvel Leersum (een vrijgevestigde ergotherapiepraktijk voor de regio Eemland (Woudenberg, Scherpenzeel, Renswoude, Leusden en Amersfoort) en Utrechtse Heuvelrug (Maarn, Maarsbergen, Leersum), Etos, Leersum (drogist), ParaMedischCentrum Helix Leersum(een expertise centrum voor paramedische zorg in o.a. Leersum, Amerongen, Elst, Doorn, Langbroek en Overberg (Utrechtse Heuvelrug).

Bekijk het filmpje opgenomen bij de Albert Heijn in Leersum

AlbertHeijn Leersum

 

PCB uitvaartzorg dementievriendelijk, februari 2019

Dementievriendelijk PCB

Vol trots nam op dinsdag 12 februari 2019 mevrouw Wildine Oosterom (in bijzijn van het bestuur van PCB uitvaartzorg in Bilthoven het certificaat van Samen dementievriendelijk met de bijbehorende sticker in ontvangst. Fenny Wiss, voorzitter van de regionale afdeling Zeist e.o. van Alzheimer Nederland kwam het certificaat uitreiken.

Bakkerij Brandsma eerste dementievriendelijke onderneming in Zeist, september 2018

Dementievriendelijk Bakkerij Brandsma

Bakkerij Brandsma uit Zeist heeft het speldje, de sticker en het certificaat 'Samen dementievriendelijk' op 25 september 2018 ontvangen uit handen van Fenny Wiss (bestuurslid) en Jaap van Doorne (voorzitter). Bakkerij Brandsma is de eerste 'dementievriendelijke' onderneming in Zeist (de wijk Kerckebosch). Lees het hele artikel in het AD.

Help mee aan een dementievriendelijke samenleving

Kijk wat jij in verschillende situaties kunt betekenen voor iemand met dementie.
Samen dementievriendelijk