Feestelijke opening Alzheimer Café Driebergen op 29 september 2021

Feestelijke opening Alzheimer Café Driebergen

Op woensdag 29 september jl. opende wethouder Hans Waaldijk het Alzheimer Café in Driebergen, in Sparrenheide.  


Gastsprekers deze avond waren casemanagers Ellen Bruin, Elleke Nelissen, Ellen Nieuwenhuis en Manou van Swinderen. Zij voerden een boeiend kringgesprek met de ongeveer 20 aanwezigen. De aftrap was een inkijkje in een gemiddelde dag van een casemanager. 

Mooi om te zien dat op de Utrechtse Heuvelrug, de verschillende organisaties van diverse casemanagers in praktijk al goed samenwerken.

Hierdoor zijn casemanagers in de gelegenheid hun cliënten op een goede wijze te bedienen en casemanagement capaciteit optimaal te benutten. Dat is hard nodig gelet op het aantal mensen met dementie op de Heuvelrug (cijfers 2020, 1100 personen). 

Op een gemiddelde dag van een casemanager komen onderwerpen als hulp bij moeilijke wetgeving, ondersteuning van zelfredzaamheid, plaatsing zoeken bij dagbesteding, het regelen van vervoer en nog veel meer voorbij. Er zijn geen wachtlijsten maar er is wel beperkte capaciteit dus niet iedereen kan direct worden geholpen.

Op basis van vragenkaartjes met stellingen voor mantelzorgers in hun rol als partner, zoon/dochter ontstond een waardevol gesprek tussen de deelnemers, waarbij alle deelnemers aan bod konden komen om ervaringen, frustraties en tips met elkaar te delen. Vooral de rol (en de problemen) van mantelzorgers stonden centraal in dit waardevolle gesprek.

Veel dank aan de 4 casemanagers voor hun inzet deze avond en aan Sparrenheide voor het bieden van de mooie ruimte.

De agenda

  • Het volgende Heuvelrug Alzheimer Café vind plaats op 11 oktober in Leersum (14.00 uur - 15.30 uur), wederom een kringgesprek met casemanagers. 
  • Het daaropvolgende Heuvelrug Alzheimer Café staat gepland voor 11 november in Maarn (14.00-15.30 uur). Het thema op deze avond is 'op bezoek bij een dierbare met dementie'.
  • Het jaar 2021 wordt afgesloten met een Alzheimer Café in Driebergen op 8 december (19.30 - 21.00 uur) met muziek therapie bij dementie. Houdt de programma's in de gaten!

Naar Alzheimer Cafe Driebergen

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door