Fysiopraktijk Zeist 'dementievriendelijk'

22 oktober 2021

 

Tijdens de afgelopen corona-periode hebben zes medewerkers van deze fysiopraktijk op eigen initiatief de online training 'Goed omgaan met dementie' gevolgd en met succes afgerond.

Hierdoor zijn de medewerkers beter toegerust om mensen met dementie te ondersteunen.

Dinsdag 19 oktober 2021 ontving de fysiopraktijk het certificaat en de sticker van 'Samen dementievriendelijk' uit handen van de voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Zeist e.o. en mag zich nu 'dementievriendelijk' noemen.
Zij hebben hun kennis over het 'herkennen' en 'omgaan' met dementie vergroot en zetten zich blijvend in voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. 

Fysiopraktijk Zeist biedt al ruim 20 jaar haar dienstverlening (diverse specialismen waaronder ook een valpreventiecursus) aan. Het aantal ouderen dat jaarlijks op de spoedeisende hulp beland als gevolg van een val is gestegen van 90.000 naar 102.000!

Waarom Samen dementievriendelijk?

In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar ruim 500.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis.

Wij willen de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. 

Word ook dementievriendelijk

 

Deze pagina maakt deel uit van