In gesprek over Alzheimer bij het Revius college in Wijk bij Duurstede!

In gesprek over Alzheimer bij het Revius college

Alle brugklassen van het Revius college Wijk bij Duurstede zijn bezig met maatschappelijke stage. Dat doen ze met verschillende onderwerpen. Het thema van dit jaar is: ‘De jeugd van tegenwoordig’. Twee brugklassen kozen voor het thema Alzheimer.

Het doel van de maatschappelijke stage is om kinderen leren kennis te maken met de maatschappij. En ze moeten leren dat het goed is om iets voor iemand anders te doen zonder daar iets voor terug te hoeven krijgen. Ook leren de kinderen hierbij samenwerken en zelf initiatief nemen om iets voor te bereiden en uiteindelijk het zelf te presenteren.

ewoud2.jpg
Aan het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Zeist en omstreken was de vraag voorgelegd of we de kinderen iets konden vertellen over Alzheimer. Dat wilden we uiteraard. We juichen het van harte toe dat jonge kinderen kennis nemen van dementie en nadenken over hoe je met mensen met dementie om kunt gaan. Martine Nagelkerke vertelde de kinderen over dementie, deelde ervaringen als dochter en vroeger als kleindochter en ging met ze in gesprek. Een aantal kinderen had een opa of oma met dementie en wist goed mee te praten, maar ook de kinderen die niet iemand in hun omgeving kenden met dementie wisten er al aardig wat van. Het was een warme maar zeker ook leuke en inspirerende middag.

ewoud3.jpg
Als onderdeel van het project voerden de kinderen op vrijdagmiddag 20 april 2018 een voorstelling op over dit thema in het Ewoud en Elisabeth gasthuis.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door