Ga direct naar de contentGa direct naar de content

In Memoriam

† 24 mei 2023

Na zijn loopbaan bij het UMC Utrecht (afdeling Kaakchirurgie en Bijzondere Tandheelkunde) en nadat hij stopte met zijn praktijk wilde Jaap toch wel wat om handen hebben. 

Hij was actief binnen het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg en heeft onder andere bestuursfuncties bekleed in ‘The Association Gambian Welfare Fund en het JG Schuiringafonds. 

Vanaf 15 oktober 2010 tot 2013 was Jaap bestuurslid/belangenbehartiger Kromme Rijnstreek.

Vanaf oktober 2013 was Jaap voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Zeist e.o. Hij heeft die rol vijf jaren op zich genomen. Omdat Jaap het op een gegeven moment toch wat rustiger aan wilde doen stopte hij met zijn activiteiten als voorzitter in oktober 2018 en in 2019 als algemeen bestuurslid. 

Op donderdag 12 september 2019 nam Jaap ook afscheid van de Initiatiefgroep van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hij is daar ruim negen jaar lid van geweest en heeft mooie ontwikkelingen meegemaakt. Zo werd de gemeente Utrechtse Heuvelrug in 2016 de eerste 'geteste' dementievriendelijke gemeente (inclusief politie) van Nederland. Er werd een start gemaakt met voorlichting op scholen en met het project Talentclub. De training van ondernemers in Leersum werd afgerond en afdeling Zeist kon destijds binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug al aan zes ondernemingen het certificaat 'dementievriendelijk’ uitreiken.

Maar helemaal stoppen dat kon Jaap niet. Zo deelde hij mee dat hij Anneke (zijn echtgenote) zou blijven helpen met haar taken als coördinator van het Alzheimer Café Bunnik. Dat heeft Jaap tot het laatste toe gedaan. 

Jaap van Doorne is 85 jaar geworden.

Wij zijn Jaap heel dankbaar voor alles wat hij voor onze afdeling en voor Alzheimer Nederland heeft betekend.

Wij wensen zijn vrouw Anneke en zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies. 

Bestuur en vrijwilligers van Alzheimer Nederland afdeling Zeist en omstreken

Afscheid van de initiatiefgroep van de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Donderdag 12 september 2019 nam Jaap van Doorne afscheid van de initiatiefgroep van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Jaap is ruim 9 jaar lid geweest van de initiatiefgroep en heeft mooie ontwikkelingen meegemaakt.

Afscheid Jaap van Doorne van de Initiatiefgroep Gemeente Heuvelrug

Symposium SamenLeven met dementie

In 2018 opende voorzitter Jaap van Doorne als eerste gastspreker (samen met Julie Meerveld van Alzheimer Nederland, manager belangenbehartiging en regionale hulp) het feestelijk symposium 'SamenLeven met dementie'. Dit symposium werd georganisserd door de afdeling Zeist e.o. ter ere van haar 25-jarig jubileum. In 25 jaar hebben we veel bereikt.

Jaap van Doorne