Ga direct naar de contentGa direct naar de content

In Memoriam

21 augustus 2022 †

Marc Wortmann heeft veel betekend in zijn rol als directeur (2000-2007) voor Alzheimer Nederland en hij heeft als directeur (2007-2017) veel betekend voor Alzheimers Disease International (ADI) en daarnaast voor Alzheimer organisaties in Indonesie en het Caribisch gebied. Hij heeft meegeholpen aan de wereldwijde bewustwording van dementie en bijgedragen om mensen met dementie en hun families een stem in het wereldwijde gezondheidsbeleid te geven (Wereldgezondheidsorganisatie, Verenigde Naties en OESO).

Ook de lokale afdeling van Alzheimer Nederland, afdeling Zeist en omstreken ondersteunde hij met kennis, inzichten en met zijn netwerk. Hij was ook dit jaar actief met voorbereidingen voor Wereld Alzheimer Dag. Wij zijn Marc hiervoor bijzonder dankbaar en gaan hem enorm missen.

Marc Wortmann is 64 jaar geworden.

Wij wensen zijn vrouw, (klein)kinderen, familie, vrienden, collega's en kennissen veel sterkte toe dit grote verlies te verwerken.

Bestuur en vrijwilligers van Alzheimer Nederland afdeling Zeist en omstreken

De Volkskrant portretteert bekende en minder bekende Nederlanders die onlangs zijn overleden. Op 5 oktober 2022 verscheen een artikel over Marc Wortmann in de Volkskrant.

Marc Wortmann geportretteerd in de Volkskrant

Onvermoeibaar de barricades op om alzheimer uit de taboesfeer te halen

Opgegroeid in Zeist en voorbestemd om het familiebedrijf in exclusieve damesmode over te nemen van zijn vader. Maar mode en commercie pasten hem niet. Het bedrijf werd verkocht en Alzheimer Nederland nam hem aan als directeur.

Inhoudelijk werkte hij zich in korte tijd in de vele facetten van dementie in. Alzheimercentra werden opgericht en het wetenschappelijk onderzoek in Nederland bereikte in korte tijd internationaal een hoog niveau. Hij heeft meegeholpen aan de wereldwijde bewustwording van dementie en bijgedragen om mensen met dementie en hun families een stem in het wereldwijde gezondheidsbeleid te geven (Wereldgezondheidsorganisatie, Verenigde Naties en OESO).
Lees het hele artikel in de Volkskrant.

Interview met Marc Wortmann

In een interview in 2016 werd aan Marc Wortmann gevraagd "Als je drie wensen mocht delen met ministers van Volksgezondheid in de strijd tegen Alzheimer (dementie), wat zou je dan zeggen?"  Bekijk het filmje en luister naar zijn antwoord.

Marc Wortmann, drie wensen