Jaap van Doorne neemt afscheid van de initiatiefgroep van de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Links op de foto Jaap van Doorne, rechts wethouder Hans Waaldijk, gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Donderdag 12 september jl. heeft Jaap van Doorne afscheid genomen van de initiatiefgroep van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Jaap is ruim 9 jaar lid geweest van de initiatiefgroep en heeft mooie ontwikkelingen meegemaakt.

De eerste geteste dementievriendelijke gemeente in Nederland

Zo werd de gemeente Utrechtse Heuvelrug in 2016 de eerste geteste dementievriendelijke gemeente (inclusief politie) van Nederland. Medewerkers van de gemeente (ook burgemeester en wethouders) hebben na een training van Alzheimer Nederland regio Zeist en omstreken geleerd hoe je iemand met dementie kunt herkennen en vervolgens hoe je moet handelen. 

Waar destijds andere gemeenten het vaak alleen bij een training lieten, heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug zich ook uitgebreid laten testen op dementievriendelijkheid.

De initiatiefgroep heeft als speerpunten voor de toekomst dat alle dorpen binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug 'dementievriendelijk' kunnen worden, evenals bedrijven, organisaties en individuen.

In de initiatiefgroep zitten vertegenwoordigers van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Alzheimer Nederland afdeling Zeist e.o., het Seniorenplatform, een casemanager dementie en een ondernemer.

De stand van zaken

Er is een start gemaakt met voorlichting op scholen, het project Talentclub. De training van ondernemers in Leersum is afgerond en afdeling Zeist van Alzheimer Nederland heeft binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan zes ondernemingen het certificaat 'dementievriendelijk' uitgereikt.

Dementievriendelijke ondernemers

De projecten voorlichting op scholen en de Talentclub lopen nog door. Dit jaar is een start gemaakt met de training voor ondernemers in Driebergen. In het najaar staat een training voor medewerkers van de bibliotheek op het programma.

Een dankjewel!

Wij willen Jaap heel graag bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door