Mantelzorgers hoe gaat het met u?

Omdat we al een paar maanden geen Alzheimer Cafés kunnen organiseren raken we het contact met elkaar een beetje kwijt.

We kunnen niet meer op bijeenkomsten onderling afstemmen en we horen niet meer over eventuele veranderingen aangaande onze situatie. Het Corona-virus maakt het er niet eenvoudiger en overzichtelijker op. Misschien ervaart u problemen omdat u niet meer voor uw dierbaren kunt doen wat u graag zou willen. 

Gezien de huidige versoepelingen denken we (met inachtneming van de RIVM-richtlijnen) weer met de Alzheimer Cafés te kunnen starten in september.
Maar, Alzheimer Nederland zit natuurlijk niet stil en houdt een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie: de Dementiemonitor Mantelzorg.

Bent u mantelzorger van iemand met dementie?

Deel uw ervaringen met ons via de Dementiemonitor

Samen de zorg verbeteren

Alzheimer Nederland gebruikt de uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg voor de lokale en landelijke behartiging van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Wij delen de bevindingen met het ministerie van VWS, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken hier  graag gebruik van. Zo beïnvloedt Alzheimer Nederland beslissingen en kunnen wij de zorg helpen verbeteren.

Help mee en vul de vragenllijst in

Op onze website kunt u digitaal de vragenlijst invullen, dat duurt een kwartiertje. U kunt ook schriftelijke een vragenlijst aanvragen bij Alzheimer Nederland.
Telefoonnummer (033) 3032502. De ingevulde vragenlijst kunt u kosteloos retourneren. 

Dementiemonitor

Hulp bij invullen

Wilt u hulp bij het invullen van de vragenlijst of heeft u vragen over de lijst? Laat het ons weten via zeist@alzheimer-nederland.nl.

 

 


 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door