Reizend Alzheimer Café in Maarn van start

Reizend Alzheimer Café in Maarn van start

Met 55 bezoekers, gezellige pianomuziek, een goede inleiding en een geanimeerde stemming ging het ‘Reizend Alzheimer Café Heuvelrug’ vorige week van start in Maarn. Kroegbaas Ad Kopmels van Alzheimer Nederland, afdeling Zeist en omstreken, wreef zich vergenoegd in de handen. Dit was de sfeer die hij graag zag: gezellig, informatief en ontspannen. Ook zijn gasten dachten er zo over.

Manna Plaisier, consulent van het sociaal dorpsteam Maarn Maarsbergen, vertelde over hoe het iemand vergaat die net de diagnose dementie heeft gekregen. Hoe belangrijk het dan is ondersteuning te krijgen bij de vraag welke hulp of zorg je nodig hebt en wegwijs te worden in de mogelijkheden van hulp in het verdere proces. De sleutelfiguren in de gemeenschap van Maarn en Maarsbergen waren er ook en konden in de pauze onmiddellijk aangeklampt worden.

Het Alzheimer Café in Maarn kwam er op initiatief van Vitras, QuaRijn, Heuvelrug Senioren, Welnuh en het sociaal dorpsteam Maarn Maarsbergen. Het maakt deel uit van een reizend Alzheimer Café, dat ook Doorn en na verloop van tijd ook Amerongen en mogelijk ook Leersum aan doet.

De volgende halte is in Doorn op dinsdagavond 7 maart. Op maandagmiddag 10 april is Maarn weer aan de beurt.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door