Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Deelnemers met dementie, vrijwilligers en medewerkers vormen met elkaar Naburen. We trekken gedurende de dag met elkaar op, zonder daarbij (onnodig) de focus te leggen op de dementie. Met elkaar ondernemen we activiteiten die van waarde zijn voor de omgeving. Zo maken we met elkaar het verschil.

Tennissen

In samenwerking met Stichting Naburen biedt Tennisvereniging Griffensteyn aan mensen metdementie (zij hoeven geen lid te zijn van de tennisvereniging) de mogelijkheid om mee te doen mettennissen. Het tennissen vindt plaats op de vrijdagmiddag bij Tennisvereniging Griffensteyn inZeist. Na het tennissen is ruimte om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk een kop thee of koffie te drinken.
Locatie: Tennisvereniging Griffensteyn, Waterigeweg 43, 3703 CM Zeist. Wanneer mensen niet zelfstandignaar Griffensteyn kunnen komen, wordt in overleg vervoer georganiseerd.

Naburen doet méér voor mensen met dementie

Naast 'gemeenschap Naburen op de boerderij' werkt Naburen samen met Groendoeners om mensen met dementie ook een alternatieve manier van maatschappelijke betrokkenheid te bieden. Naburen is wekelijks te vinden op de dinsdag (met een vaste dagindeling) in bibliotheek Idea midden in het centrum van Zeist.

Over Naburen

Stichting Naburen is opgericht in juni 2020 en biedt maatschappelijke participatie aan mensen met dementie. Door aanwezig te zijn op locaties (zoals Boswerf Zeist, Bibliotheek Zeist, Tennisvereniging Griffensteyn of midden in de maatschappij, draagt Naburen bij aan een positieve beeldvorming over dementie en aan een dementie-inclusieve samenleving.

Visie

Naburen biedt mensen met dementie en vrijwilligers activiteiten waarin een ieder tot zijn rechtkomt. Een dag waar een ieder van betekenis is en blijft (voor elkaar en voor de maatschappij) en de mens voorop staat (in plaats van de aandoening). 

Wil je meedoen, of ken je iemand met dementie die graag meedoet?

Neem dan contact op met Stichting Naburen

Impressie
Pieter Klein en Kattenoogen Producties hebben een minidocumentaire gemaakt. Hierin komt de betekenis van Naburen voor een van de deelnemers naar voren. Een eerlijk en kwetsbaar verhaal waar het verdriet van de diagnose, maar ook het geluk in het samen optrekken duidelijk naar voren komen. Bekijk de minidocumentaire.