Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Afdeling Zeist zoekt kookclubvrijwilligers voor De Bilt

1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland hebben 290.000 mensen deze ziekte en de verwachting is dat dit aantal in 2040 is verdubbeld. Dementie raakt steeds meer mensen. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in voor een toekomst zonder dementie en een beter leven voor mensen met dementie en hun naasten.

Regionale Afdeling

Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Je wordt vrijwilliger bij Afdeling Zeist en omstreken. We zetten ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen met dementie, hun mantelzorgers en naasten lokaal ondersteunen. Wij behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen en activiteiten.  Dat doen we o.a. door dementie vriendelijke trainingen te geven en Alzheimer Cafés en Onvergetelijke Kookclubs te organiseren.

Kookclubvrijwilligers De Bilt   

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten  

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. We bieden informatie en trainingen over dementie, hoe om te gaan met dementie en ook diverse trainingen die aansluiten bij je rol. 

Jouw rol

Alzheimer Nederland  wil het aanbod van activiteiten voor mensen met dementie én hun mantelzorger of andere naaste verbreden. Hiertoe zijn we in 2021 gestart met het opzetten van Onvergetelijke Kookclubs. Een gezellig avondje uit voor mensen met dementie en hun mantelzorger waarbij er samen wordt gekookt, gegeten en je onder elkaar bent. Een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen, plezier hebben en de focus ligt op wat wél kan. De Onvergetelijke Kookclub is een samenwerking van Alzheimer Nederland met Resto vanHarte. Resto vanHarte bedenkt het menu, doet de boodschappen, regelt de professionele kok en neemt de leiding in de keuken.

Als Kookclub vrijwilliger help je mee de avond voor te bereiden door alle benodigde spullen klaar te zetten en een welkomst hapje en drankje te bereiden. Je ontvangt de deelnemers om vervolgens onder een gezellig praatje samen te gaan met koken en gezellig met z’n allen te eten. De kookclub avonden vinden eens per maand plaats en je bent hier ongeveer 5-6 uur per avond mee kwijt (15.00-21.00 uur) . 

Dus ben jij iemand die

•    Mensen met dementie en hun naasten een plezierige avond wil bezorgen? 
•    Graag een praatje maakt met mensen met dementie en hun naasten?  
•    Het leuk vindt om mee te koken, mee te eten, mee te doen?  
•    Wil samenwerken met een team gedreven vrijwilligers?  

Dan komen we graag met je in contact. Ben je geïnteresseerd en wil je graag nader kennismaken met ons? Neem dan contact op met Els Vriens, e-mail [email protected].

Lees meer over De Onvergetelijke kookclub in De Bilt.