Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Alzheimer Nederland Zeist e.o. zoekt kookclubvrijwilligers voor Kookclub De Bilt, Kookclub Utrechtse Heuvelrug, Kookclub Zeist

1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland hebben 290.000 mensen deze ziekte en de verwachting is dat dit aantal in 2040 is verdubbeld. Dementie raakt steeds meer mensen. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in voor een toekomst zonder dementie en een beter leven voor mensen met dementie en hun naasten.

Regionale Afdeling

Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Je wordt vrijwilliger bij Afdeling Zeist en omstreken. We zetten ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen met dementie, hun mantelzorgers en naasten lokaal ondersteunen. Wij behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen en activiteiten.  Dat doen we o.a. door dementievriendelijke trainingen te geven en Alzheimer Cafés en Onvergetelijke Kookclubs te organiseren.

Kookclubvrijwilliger algemeen

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten  

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. We bieden informatie en trainingen over dementie, hoe om te gaan met dementie en ook diverse trainingen die aansluiten bij je rol. 

Jouw rol

Alzheimer Nederland  wil het aanbod van activiteiten voor mensen met dementie én hun mantelzorger of andere naaste verbreden. Hiertoe zijn we in 2021 gestart met het organiseren van Onvergetelijke Kookclubs. Een gezellig avondje uit voor mensen met dementie en hun mantelzorger waarbij samen wordt gekookt, gegeten en je onder elkaar bent. Een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen, plezier hebben en de focus ligt op wat wél kan. 

Als Kookclubvrijwilliger help je mee de avond voor te bereiden door alle benodigde spullen klaar te zetten en een welkomst hapje en drankje te bereiden. Je ontvangt de deelnemers om vervolgens onder een gezellig praatje samen te  koken en gezellig met z’n allen te eten. De kookclub avonden vinden eens per maand plaats en je bent hier ongeveer 5-6 uur per avond mee kwijt (15.00-21.00 uur) . 

Ben jij iemand die

•    Mensen met dementie en hun naasten een plezierige avond wil bezorgen? 
•    Graag een praatje maakt met mensen met dementie en hun naasten?  
•    Het leuk vindt om mee te koken, mee te eten, mee te doen?  
•   Wil samenwerken met een team gedreven vrijwilligers?  

Dan komen we graag met je in contact. Ben je geïnteresseerd en wil je graag nader kennismaken met ons? Neem dan contact op met Els Vriens, e-mail [email protected].

Neem een kijkje bij de Onvergetelijke Kookclubs binnen onze afdeling