Wereld Alzheimer Dag 2020 in gemeente Zeist

Omdat het op 21 september Wereld Alzheimer Dag is wordt op donderdag 24.09.2020 de film 'Still Alice' gedraaid.  

Still Alice is een Amerikaanse dramafilm uit 2014 onder regie van Richard Glatzer, en Wash West met Julianne Moore en Alec Baldwin in de hoofdrollen. 

De Amerikaanse neurowetenschapper Lisa Genova bracht haar roman 'Still Alice' in eigen beheer uit in 2007. Twee jaar later werd het boek opgepikt door een grote uitgeverij. De heruitgave werd een bestseller. 'Still Alice' werd in 37 talen vertaald.

Diagnose Alzheimer

Bij hoogleraar taalkunde Alice Howland (een gelukkig getrouwde moeder van 3 kinderen) wordt de ziekte van Alzheimer geconstateerd. Dat heeft een grote impact op haar werk, huwelijk en familie. Ze worstelt met haar ziekte en langzamerhand begint ze de regie over het leven te verliezen.

De film Still Alice won 34 filmprijzen en nominaties.

Naast een voortreffelijk drama is Still Alice een film die je ook laat realiseren wat de ziekte Alzheimer inhoudt.

Daarmee hoop je nog meer op een doorbraak in wetenschappelijk onderzoek waarmee deze ziekte in de toekomst kan worden voorkomen.

Toegang

De toegang is gratis.

Locatie

Torenlaan Theater Zeist, Torenlaan 38, 3701 VK Zeist.

Datum en aanvang

Donderdag 24 september 2020
Aanvang: 14.00 uur

Veiligheidsmaatregelen

In verband met de veiligheidsmaatregelen die in acht worden genomen om het Coronavirus tegen te gaan is een maximum aantal bezoekers toegestaan van 40 personen. Het is daarom ook verplicht je vantevoren aan te melden via email.

Aanmelden Meer over Wereld Alzheimer Dag

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door