Wereld Alzheimer Dag in gemeente De Bilt 21.09.2020

Steunpunt Mantelzorg presenteert op Wereld Alzheimer Dag de ontroerende en grappige film ‘Kapsalon Romy’.

Een hartverwarmend en gezellig uitje voor jong en oud met, na afloop, gratis frietjes en knaks voor iedereen. Het thema van Wereld Alzheimer Dag 2020 is ‘jong en oud’.

Het verhaal 

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. 

Dementie

Elk jaar op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag: een dag waarbij we stilstaan bij de impact die de ziekte dementie heeft op het leven van velen. Eén op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie en daarmee is de ziekte hard op weg om volksziekte nummer 1 te worden.

Veel families, kinderen en kleinkinderen krijgen vroeg of laat te maken met dementie. Opa of oma gaat steeds meer vergeten en hij of zij wordt ook een beetje anders.
In de film wordt met lichtvoetigheid en humor het onderwerp dementie door verschillende generaties aangeraakt, gezien en beleefd door de ogen van een kind.
Haal uw (klein)kind op van school en kom naar deze mooie en herkenbare film! De vertoning is in een grote zaal met veilige afstand, 1,5 meter en hygiënemaatregelen.
Er is plaats voor maximaal 60 volwassenen en kinderen.

Datum en tijd

Maandag 21 september, 16.00 – 18.00 uur.

Locatie

HF Wittecentrum, Henri Dunantplein 4, De Bilt.

Vooraf aanmelden

Per e-mail naar mantelzorg@mensdebilt.nl of bellen naar (030) 727 15 56

Toegang

De toegang is gratis. Voor meer informatie gaat u naar www.mensdebilt.nl.

Zorgt u intensief voor een ander in De Bilt? Of kent u iemand die dat doet? Voor aanmelding, informatie en ondersteuning kunt u terecht bij Steunpunt Mantelzorg De Bilt

Meer over Wereld Alzheimer Dag

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door