Workshop schilderen in Bunnik voor Wereld Alzheimer Dag

Alzheimer Nederland, afdeling Zeist e.o. organiseerde samen met Cultuurplatform Bunnik een workshop schilderen onder begeleiding van schilder Rijk Roor uit Odijk.


Het doel van deze workshop op 18 september jl. was aandacht vragen voor de ziekte dementie en daarnaast samen meedoen aan een leuke activiteit. Het leverde mooie resultaten op en een inspirerende ochtend. 

Fototentoonstelling 'Love, Loss & Laughter'

Misschien heeft u ze gezien, de foto’s in de etalage bij boekhandel Van Ravenswaaij. Zij zijn onderdeel van deze tentoonstelling die verspreid is over de hele regio Zeist e.o. en tot ongeveer medio oktober te zien is.

Cathy Greenblat, de Amerikaanse fotografe wil met deze tentoonstelling laten zien dat dementie geen grenzen kent en over de hele wereld voor komt. Het belangrijkste doel van de tentoonstelling is het veranderen van de stereotiepe kijk op mensen met dementie.

Ja, er is achteruitgang in het cognitieve functioneren, maar mensen hebben een leven en zijn personen met gevoelens die behoefte hebben aan liefde en zorg. Als ze daar voldoende van krijgen, kunnen ze hun leven leiden met humor, lachen en feesten en bovenal met waardigheid.

Cathy Greenblat over Love, Loss & Laughter

 
Martine Nagelkerke, Alzheimer Zeist e.o. (rechts) overhandigt een foto aan Christine van der Male (Bunninchem).

Ook in wooncentrum Bunninchem en wooncentrum De Weijer hangen foto’s uit deze tentoonstelling. U kunt in de hele regio Zeist nog tot half oktober foto's uit de collectie van Love, Loss & Laughter (Cathy Greenblat) bewonderen. 

 Naar Dementie Anders Bekeken

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door