Zaterdag 6 juni 2020 was het eerste 'online' vrijwilligersevent 

Dit jaar koos de organisatie voor een online live vrijwilligersevent. Het allereerste 'online' vrijwilligersevent!

Een boeiend programma dat werd gepresenteerd door dagvoorzitter Bertien Houwing (voorzitter afdeling Amersfoort en omgeving). Ze ging in gesprek met gasten die aanwezig waren op locatie en gasten die digitaal aanwezig waren.

Actuele punten kwamen aan de orde

Onder andere de gevolgen van de coronacrisis op de maatschappij. Hoe gaan de vrijwilligers hiermee om en wat kunnen zij betekenen voor mensen met dementie.

Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder Alzheimer Nederland vertelde over vooruitgang in het onderzoek naar Alzheimer. "We kunnen alzheimer nog niet genezen, maar er zijn wel lichtpuntjes".

Prof. dr. Wiesje van der Flier, hoofd onderzoek Alzheimercentrum Amsterdam vertelde inhoudelijk over de ziekte Alzheimer.

De grote dementiequiz

Dinant Bekkenkamp, teamleider wetenschappelijk onderzoek van Alzheimer Nederland presenteerde samen met Julie Meerveld de grote dementiequiz waaraan iedereen deelnam.

Thuis op Zuid

Ook Adelheid Roosen en Hugo Borst waren aanwezig en vertelden over de nieuwe tv-serie 'Thuis op Zuid' waarin zij onderzoeken hoe het mensen met dementie vergaat nu ze langer thuis wonen.

Hoe maak je digitale geluksmomentjes voor mensen met dementie?

Dat vroeg vrijwilliger Sam van den Berg aan Teun Toebes die als doel heeft mensen met dementie geluksmomentjes te bezorgen. Hierover maakt hij o.a. korte video’s die hij deelt via sociale media.

Het was een boeiend online event, van de eerste tot de laatste minuut.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door