Belangenbehartiger lokaal

Heb jij hart voor mensen met dementie en hun naasten, en een goede antenne voor politiek-bestuurlijke verhoudingen?

En wil je:

  • Opkomen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten in je eigen gemeente?
  • Een relevant netwerk (op)bouwen in je regio?
  • Ruimte krijgen om je eigen talenten hiervoor in te kunnen zetten?

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen. 

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij de afdeling Zuid-Holland Noord, in de gemeente Alphen aan den Rijn of Nieuwkoop. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw Rol
Als Belangenbehartiger lokaal ben je dé stem voor mensen met dementie en hun naasten in je eigen gemeente. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en draagt deze uit bij beleidsmakers, politici en relevante organisaties én instellingen binnen jouw gemeente. Je neemt deel aan relevante overleggen binnen jouw gemeente en geeft tijdens deze overleggen gevraagd én ongevraagd advies. 

Jij weet als geen ander hoe je mensen enthousiast kunt maken voor praktische activiteiten en voorzieningen die een dementievriendelijke samenleving stimuleren. In je functie werk je nauw samen met andere belangenbehartigers, zowel op lokaal niveau als, waar nodig, op regionaal niveau. Je bent politiek sensitief, resultaatgericht en hebt een sterke overtuigingskracht.

Qua tijdbesteding kun je rekening houden met een investering van ca. 4 – 8 uur per week. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bestuur en de regio.

Dus ben jij iemand die:

  • Op wil komen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten?
  • Zonder eigenbelang en met open vizier resultaatgericht kan werken?
  • Een relevant lokaal netwerk heeft of dit op wil bouwen?
  • Graag samenwerkt met andere belangenbehartigers?
  • Politiek sensitief is en beschikt over een sterke overtuigingkracht?

We komen graag met je in contact 
Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Je kunt een mailtje sturen naar zhollandnoord@alzheimervrijwilligers.nl

 

 

Deze pagina maakt deel uit van