Muziekmiddagen in de Odensehuiskamer

Muziekmiddagen in de Odensehuiskamer
Muziekmiddagen in de Odensehuiskamer
Veel plezier met het 'Odense Huis Orkest' in de Odensehuiskamer Voorschoten

Ook in 2021 kunnen bezoekers van de Odensehuiskamer in het Vliethuis in Voorschoten op een laagdrempelige manier meespelen in het Odense Huis Orkest (OHO). 

Greet Meesters (project- en orkestleider) stelt samen met Hans Willemse (bevlogen gitarist en vrijwilliger uit Voorschoten) een wekelijkse repetitie samen van 1,5 uur. Uiteraard is dit in aansluiting op ieders belangstelling en mogelijkheden.

Bezoekers kunnen waar mogelijk op hun eigen instrumenten spelen. Ook kan er kennis gemaakt worden met nieuwe instrumenten om naar te luisteren of om zelf op te spelen. Bij de samenstelling van het repertoire en de inhoud van het programma wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen en mogelijkheden van de bezoekers. Dit kan bijvoorbeeld ook betekenen dat er uitstapjes worden gemaakt naar het draaien van een plaatje, het voorlezen van een verhaal of het voordragen van een gedicht.

Greet Meesters: “Het is goed voor hoofd, hart en lijf”

Alle aanwezigen doen zo met elkaar positieve, nieuwe ervaringen op. Mensen kunnen genieten door naar muziek te luisteren, zelf te spelen of er met elkaar over te praten. “Ons muzikale geheugen blijft ons het langst bij en door samen actief te muziek maken zorgen we met elkaar voor een levendige en goede sfeer, een vrolijke stemming en nieuwe uitdagingen.” Aldus Greet Meesters. “Het is goed voor hoofd, hart en lijf.”

De eerste repetities zijn al positief ontvangen door zowel de bezoekers als de vrijwilligers. Tijdens de bijeenkomsten wordt zorgvuldig rekening  gehouden met 1,5 meter afstand en iedereen draagt een mondkapje of een headshield. Ook vanwege de coronamaatregelen is het aantal bezoekers dat ontvangen kan worden beperkt. Er is echter nog plek voor een aantal nieuwe deelnemers!

Dus wil je graag langskomen en/of meespelen in het Odense Huis Orkest? Of heb je tijd en zin om een keer te komen (mee)spelen als gastmuzikant(e)? Neem dan contact op met  Greet Meesters . Nieuwe bezoekers kunnen instromen zolang de coronavoorschriften dat toelaten. De muziekmiddagen vinden plaats op donderdag van 11.00 tot 13.00 uur.

Greet Meesters: via 06-519 822 76 of info@greetmeesters.nl

Het project is onderdeel van de werkzaamheden van Voorschoten Voor Elkaar.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door