Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Certificaat Dementievriendelijk 
Swiffers Hoeve bezoekt regelmatig zorginstellingen waar mensen met dementie wonen. Swiffers Hoeve ontvangt het certificaat Dementievriendelijk, omdat de stichting laat zien dat zij op een professionele manier omgaan met mensen met dementie. De dieren zorgen voor een rustgevend effect en de 30 vrijwilligers reageren op een passende manier. Nokkie Zalm, oprichtster Swiffers Hoeve, is blij en trots op het certificaat: “Het is mooi en fijn om te zien dat ons werk gezien en gesteund wordt. Maar het is ook een mooi compliment voor de vrijwilligers die zich inzetten voor de stichting. Zonder hun kunnen we dit niet doen!”.

Training van Alzheimer NL 
In februari gaven 2 vrijwilligers van Samendementievriendelijk de interactieve training, GOED omgaan met mensen met dementie aan de vrijwilligers van Swiffers Hoeve. Aleid van der Meer van trainer bij Samendementievriendelijk nomineerde de stichting: “Tijdens deze avond bleek dat Swiffers Hoeve zich op een geweldige manier inzet voor mensen met dementie. Naast het mooie werk wat zij doen, lieten zij ook zien dat zij op een professionele manier te werk gaan. Ik vond dan ook dat zij meer dan terecht het certificaat verdienen”.  Het is een mooie Dementievriendelijke organisatie.

Gerben van Duin, wethouder van het sociaal domein, is blij dat Swiffers Hoeve zich inzet voor deze doelgroep: “Wat hier gebeurt maakt de kwaliteit van het leven voor mensen met dementie weer een beetje mooier. Het geeft plezier, ontspanning en het gevoel dat ze mee kunnen doen. Dieren hebben hier een belangrijke rol in! Het thema Dementievriendelijk is heel belangrijk in de samenleving. De stichting heeft het hart op de goede plek!”