Veiling ten bate van Alzheimer Nederland

Kunst doet leven 2013
Expositie Kunst doet leven

ONLINE VEILING KUNST DOET LEVEN voor ALZHEIMER

Dick Hogewoning uit Katwijk: ‘Ik vind het belangrijk om hieraan mee te werken. Alzheimer is een nare ziekte. Als we met de opbrengst van de veiling  kunnen bijdragen aan het onderzoek naar een medicijn, dan geeft mij dat een goed gevoel’.

Kunst Doet Leven is een terugkerend evenement waar meer dan 80 beroeps- en amateurkunstenaars exposeren in het DUNAatelier in Katwijk. De kunstwerken worden per opbod via internet geveild en de opbrengst gaat dit jaar naar Alzheimer Nederland.

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus is het Dunatelier gesloten. De veiling loopt online door tot 22 maart.

Jack Vlieland, voorzitter van de Stichting Kunstvereeniging Katwijk, is getroffen door het groot aantal (amateur)kunstenaars dat ook deze keer hun kunstwerk belangeloos afstaat voor het goede doel. ‘Iedereen kent wel iemand in de omgeving die aan alzheimer lijdt’, zegt Jack. ‘Daarom was het niet moeilijk om kunstenaars te motiveren om mee te doen. We zijn tevreden met het aanbod aan kunstwerken. Maar nog belangrijker wordt het aantal bezoekers tijdens de expositie in het DUNAatelier. Die kunnen via de speciale website www.kunstdoetleven.nl hun bod doen op één van de kunstwerken. We hopen op een levendige en spannende veiling die zoveel mogelijk geld opbrengt voor Alzheimer Nederland’, aldus Jack. Het verloop van de biedingen is online te volgen. De veiling via www.kunstdoetleven.nl sluit op zondag 22 maart om 17.00 uur.

Raymond Huisman
Raymond is een kunstenaar uit Amsterdam die veel schilderijen heeft gemaakt over dementie. Hij exposeert met enkele schilderijen, naast de gedoneerde werken. Hij schilderde ook zijn demente vader die in een verzorgingshuis verbleef. Op zaterdag 29 februari om 16.00 uur opent Raymond Huisman op persoonlijke wijze de expositie.

Waar moet u zijn
Vanaf zondag 1 maart tot en met zondag 22 maart is iedereen welkom in het DUNAatelier, Boulevard Zeezijde 31 (t.o. de Vuurbaak) in Katwijk aan Zee. Daar worden de kunstwerken geëxposeerd. Wie nieuwsgierig is, kan vanaf 29 februari alvast een kijkje nemen op de website waar foto’s te zien zijn van de kunstwerken. De openingstijden zijn vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Maar er is nog meer. WEI !
WEI is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders heeft vastgelegd. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. Terwijl vader Jac vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger. Ria ziet Jac steeds meer achteruitgaan. De zorgen voor hem worden groter. Het onvermijdelijke afscheid komt naderbij, terwijl Jac vasthoudt aan zijn paradijs. Op 31 januari 2020 won WEI de Kristallen Film Award. Meer dan 10.000 bezoekers hebben inmiddels de documentaire WEI in de bioscoop gezien.

WEI in het DUNAatelier
Ruud Lenssen heeft toestemming gegeven om in het DUNAatelier de documentaire te vertonen. Iedereen die betrokken is bij Alzheimer is welkom. De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage voor Alzheimer Nederland wordt natuurlijk op prijs gesteld. De filmdagen zijn woensdag 4 maart om 15.00 uur; dinsdag 10 maart om 20.00 uur maar woensdag 18 maart is geschrapt.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door