In tijden van Corona

Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers hebben alle maatregelen die genomen zijn om het coronavirus in te dammen veel consequenties.

De ontmoetingsgroepen, dagcentra en Odense huizen zijn allemaal gesloten. Ook andere mogelijkheden om in groepsverband actief te zijn, kunnen geen doorgang vinden.

Ook de Alzheimercafés zijn, voorlopig tot 1 juni, afgelast.

Dat betekent veel verlies van contacten, bezigheden, aandacht, plezier en structuur in het leven van mensen met dementie.

Voor mantelzorgers betekent dit een grotere belasting en verlies van tijd om even tot rust te komen. Het vraagt veel om dag en nacht voor iemand te zorgen.  Spanning en irritaties kunnen ontstaan als je niet een moment voor jezelf hebt of soms niet meer weet hoe je de ander kan bezighouden.

De inzet van casemanagement zal ook minder zijn gezien de grote vraag naar zorg.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je te helpen deze moeilijke tijden door te komen.

Op de site van Alzheimer –Nederland staan veel adviezen:

 

Wilt u uw verhaal kwijt of advies in onze regio kunt u ook bellen naar onderstaande telefoonnummers:

  • Leny Haaring:    023-5311482 of 0646037811
  • Camilla Waelen: 023-5250466

 

Belangenbehartigers, afd. Zuid-Kennemerland

Alzheimer-Nederland

 

Dementiemonitor 2020

Iedere twee jaar houdt Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie. Iedereen die op een of andere manier betrokken is bij de zorg voor iemand met dementie kan meedoen.

Graag nodigen wij u uit om de monitor in te vullen. Hoe meer mantelzorgers in de regio Zuid-Kennemerland deze monitor invullen hoe scherper het beeld wordt van de zorg voor mensen met dementie en de wijze waarop dit goed is geregeld of waar nog verbeteringen mogelijk zijn. Kijk in de laatste Labyrint voor meer informatie.

Contact

Afdeling Zuid-Kennemerland

Secretariaat
Gerrit van Elburg

Oranjekade 29
2011 VD Haarlem

Labyrint

Maak kennis met het kwartaalblad van de afdeling Zuid Kennemerland

Labyrint

Activiteiten

Niet alles is online of vanuit een boek of cursus te leren. Soms heb je gewoon behoefte aan persoonlijk contact met mensen die weten waarover het gaat. De onderstaande activiteiten zijn inspirerend, informatief en hebben soms een confronterend thema. U kunt rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussies én gezelligheid.
Er zijn geen activiteiten gevonden.

Alzheimer Cafés in uw regio

Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.