Algemeen vrijwilliger

"Vrijwilliger Wereld Alzheimer Dag"

 

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag in de regio Zuid-Kennemerland. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

De Wereld Alzheimer Dag

Ieder jaar organiseert Alzheimer Nederland, afdeling Zuid Kennemerland, rond de Wereld Alzheimer Dag een leuke activiteit voor mensen met dementie. De laatste jaren was dat een circusvoorstelling verzorgd door Circus in de Zorg.

Dit circus voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en hun kleinkinderen, is altijd een groot succes.

Deze dag hebben we de afgelopen jaren in Haarlem georganiseerd, maar dit jaar gaan we op uitnodiging van de burgemeester naar Heemstede.

Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt in augustus/september en natuurlijk op de dag zelf. In aanloop daarnaartoe is er in de maanden daarvoor zo nu en dan een kort (telefonisch) overleg en er moeten een aantal  zaken geregeld worden. Er ligt inmiddels een goed draaiboek voor alle dingen die moeten gebeuren.

Op dit moment bestaat ons team uit 2 mensen en we zijn op zoek naar iemand die ons kan helpen bij de organisatie van deze dag.

Jouw rol als vrijwilliger voor de Wereld Alzheimer Dag

 • Uitvoeren van diverse werkzaamheden ter voorbereiding van de dag zoals:
  • Contact met het circus
  • Contact met zorg- en verpleeginstellingen
  • Verspreiden folders
  • Zo nu en dan overleg over de organisatie met de andere vrijwilligers van het team
  • Allerlei andere voorkomende werkzaamheden en taken
  • En natuurlijk gastheer/gastvrouw tijdens de dag zelf

 

Dus ben jij iemand die:

 • Het leuk vindt om zaken te organiseren
 • Handen uit de mouwen steekt
 • Het leuk vindt om contacten te leggen en te onderhouden
 • Eventueel enigszins bekend is in Heemstede……

 

….. dan komen we graag met je in contact !

Wil je graag nader met ons kennismaken? Ben je geïnteresseerd en/of heb je nog vragen, dan maken wij graag een afspraak om verder te praten.

Bel of mail naar Camilla Waelen. Email: c.waelen@alzheimervrijwilligers.nl  tel 06 – 13 80 36 84

Deze pagina maakt deel uit van