Gratis naar het circus

Na een onderbreking van een jaar vanwege corona, is Sijm met de voorstelling ‘Circus in de zorg’ terug in de Wereld Alzheimer Week van de afdeling Zuid-Kennemerland. Op woensdag 22 september zijn er drie voorstellingen in het Zaanenpark. In de circustent wordt de coronabepaling van 1½ meter aangehouden waardoor er plaats is voor 80 bezoekers per keer. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Alzheimer Nederland en is gratis toegankelijk.

Het programma is afgestemd op mensen in de zorg, welk idee werd ontwikkeld door Alex Sijm uit Broek op Langedijk. De circusdirecteur over het ontstaan van deze speciale voorstellingen: ‘Ik wilde iets maken voor hulpbehoevende ouderen. Iedere voorstelling vertelt een verhaal, prikkelt en roept herinneringen op. We houden rekening met de belevingswereld van onze gasten en maken er met een mix van circus, theater en muziek een feest der herkenning van.’ ‘Circus in de zorg’ trekt alleen tussen  aart en oktober door het land, van Groningen tot Maastricht. Het succes komt tot uiting in de cijfers: gemiddeld 150 voorstellingen per jaar met een bezoekerstotaal van ruim 50.000. Iedere show bestaat uit 12 acts zoals acrobatiek, kleine dieren, jongleren, diabolo en natuurlijk het optreden van een clown. Rekening houdend met de spanningsboog van de oudere bezoekers duurt een voorstelling niet langer dan een uur.

De Alzheimerafdeling Zuid-Kennemerland haalde dit circus drie keer eerder naar Haarlem, en steeds met groot succes. De voorstellingen trokken bijna 600 bezoekers per keer. ‘Vanwege die grote belangstelling’, zegt voorzitter Bert Liefveld, ‘zijn we blij dat de coronabepalingen het weer toestaan om dit uitstapje mogelijk te maken voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, zij het dat het aantal bezoekers vanwege corona beperkt moet blijven tot 80 per voorstelling. Het enthousiasme van de bezoekers in voorgaande jaren waren voor het afdelingsbestuur reden om het circus opnieuw te vragen voor de Wereld Alzheimer Week.’

Kaarten bestellen

De afdeling Zuid-Kennemerland van Alzheimer Nederland nodigt alle mensen met dementie en hun mantelzorgers uit voor een voorstelling van ‘Sijm – Circus in de zorg’.

De toegang is gratis!
Datum: Woensdag 22 september.
Aanvangstijden: 11.00, 13.30 en 15.30.
De voorstelling duurt 1 uur.
Plaats: Zaanenpark, hoek Zaanenlaan-Orionweg.

 

De gratis toegangsbewijzen kunnen per e-mail aangevraagd worden via: f.gort@alzheimervrijwilligers.nl of telefonisch bij Frank Gort 06 –  37 32 78 17.

Laat bij geen gehoor uw naam en telefoonnummer achter en u wordt teruggebeld. Wij sturen u vervolgens een inschrijfformulier waarop u aan kunt geven met hoeveel personen u wilt komen, of u gebruik maakt van een rolstoel en op welke aanvangstijd u wilt komen. De toegangsbewijzen worden u daarna toegestuurd.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door