Gratis training ‘Dementievriendelijke samenleving’ bij PLUSPUNT

Vrijwilligers, naasten en andere geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor een gratis training ‘Dementievriendelijke samenleving’ bij Pluspunt.

Wanneer:                    17 maart 16.00 – 18.00

Hoe:                            Online

Wat:                            Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat, in het café of in de bibliotheek. In de training leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie.

Geef je snel op bij de balie van Pluspunt: 023-574 0330

In de training leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel gaat over dementie en vooral over hoe je dementie kunt herkennen. In het tweede deel krijgen de deelnemers informatie over onze GOED-methode. Op diverse momenten is er interactie tussen de deelnemers en de trainers en kunnen er vragen gesteld worden. 

  • De training vindt online plaats en duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Er kunnen maximaal 15 deelnemers deelnemen.
  • Alle deelnemers volgen individueel de training via een eigen verbinding, de deelnemers zijn dus niet op locatie aanwezig.
  • De training wordt gegeven door twee door ons opgeleide trainers, die gebruik maken van een PowerPoint presentatie.
  • Een contactpersoon van de kant van de aanvrager is aanwezig tijdens de sessie. De contactpersoon heet iedereen welkom, biedt technische ondersteuning aan de deelnemers indien nodig en sluit de training af.
  • Kosten: er zijn geen kosten aan verbonden.

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door