Gratis workshop voor alle betrokken inwoners van Haarlem en omgeving: "Wat te doen als je je zorgen maakt om een ander?"

Wat te doen als je je zorgen maakt om een ander?

Gratis workshop ‘Vroegsignalering van kwetsbare ouderen’

Als vrijwilliger, huishoudelijk medewerker, winkelier, kapper of buur ontmoet je verschillende mensen met verschillende achtergronden, (on)mogelijkheden en thuissituaties. Soms kom je in situaties terecht waarvan je niet weet hoe je ermee om moet gaan. Of soms zie je dingen, waarvan je voelt dat er hulp of ondersteuning nodig is, maar wat? Met goede ondersteuning kan iedereen die het alleen net niet meer redt nog heel lang prettig en veilig in zijn eigen omgeving blijven wonen. Daarom is het belangrijk dat de 1e signalen op tijd worden herkend.

Deze workshop helpt je om signalen van mensen uit je omgeving beter op te pikken en krijg je handvatt en mee wat te doen als je deze signalen tegenkomt.

Inhoud workshop:

  • Signalen van kwetsbare ouderen
  • Lichamelijke signalen
  • Psychische signalen
  • Sociale signalen
  • Wat te doen als je signalen tegenkomt?
  • Hulp en ondersteuning binnen Haarlem en omgeving

Aanmelden en meer informatie info@vrijwilligersacademiehaarlem.nl of kijk op de website https://www.haarlemvoorelkaar.nl/cursusaanbod

Deze workshop wordt gegeven door Tandemmantelzorg, Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving, BUUV Haarlem en Alzheimer Nederland in samenwerking met Zorg en Welzijnsorganisati es in de regio Zuid-Kennemerland.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

In de afgelopen periode hebben ongeveer 400 medewerkers van de huishoudelijke ondersteuning van Zorgbalans een training vroegsignalering gevolgd.

Zij waren na afloop unaniem enthousiast.

“Deze training zou iedereen moeten volgen” zei een van de deelnemers.

Een op de vijf ouderen krijgt te maken met een of een andere vorm van kwetsbaarheid, en daarom wordt deze training door de vrijwilligersacademie ook gratis aangeboden voor alle Haarlemmers.

NB. Er zijn ook incompany trainingen op verzoek beschikbaar.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door