Herstart pilot logeerzorg

Herstart pilot logeerzorg
Herstart pilot logeerzorg

Herstart Pilot Logeerzorg

In 2020 zijn de gemeente Haarlem, twee zorgaanbieders en Tandem gestart met de pilot logeerzorg: planbare logeerplekken voor mensen die niet zonder hulp thuis kunnen blijven. De pilot heeft door Covid-19 tijdelijk stilgelegen, maar van 1 juni jl. zijn de planbare logeerplekken weer te reserveren!

Logeerzorg voor een naaste biedt mantelzorgers tijd om op adem te komen, of zelf op vakantie te gaan. Met de pilot willen we mensen beter bekend maken met het bestaan van logeerzorg en met hoe zij hier gebruik van kunnen maken. De logeerplekken zijn mooi ingerichte appartementen, waar mensen twee of meer nachten kunnen verblijven in een prettige sfeer. Er is 24 uurs zorg aanwezig. Dit biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen.

Voor meer informatie en reserveren logeerplek kunt u contact opnemen met de respijtcoaches van Tandem via 023-891 06 10 of respijt@tandemmantelzorg.nl.

 

Een uitgebreid overzicht van het respijtaanbod in de regio Haarlem vindt u op www.helpenzorgen.nl. Hier staat ook meer informatie over de financiering van respijtzorg en ervaringen van mantelzorgers. Heb je tips voor respijtaanbieders die nog niet op de website te vinden zijn? Laat het ons weten!

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door