Mantelzorger van iemand met dementie: hoe gaat het met u? (Dementiemonitor 2022)

Mantelzorger van iemand met dementie: hoe gaat het met u?

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Om die reden houden we iedere twee jaar de Dementiemonitor Mantelzorg. Door zoveel mogelijk informatie te verzamelen kunnen we beter opkomen voor de belangen van mantelzorgers en mensen met dementie. De uitkomsten van de Dementiemonitor  delen we vervolgens met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onderzoeksrapport. Zo beïnvloeden we beslissingen met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren.

 

Help mee en vul de vragenlijst in

Deze vindt u op www.dementiemonitor.nl. Invullen duurt ongeveer 20 tot 60 minuten. Dit hangt af van uw wijze van invullen. Wilt u de vragenlijst liever op papier invullen, stuur dan een mail naar dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl met vermelding van uw naam en adres. U kunt de papieren versie ook ophalen tijdens een van de bijeenkomsten van het Alzheimer café in Haarlem, (op 4 april en 9 mei) het Trefpunt Dementie in Heemstede (op 23 maart en 18 mei) of het Breinplein in Zandvoort (op 12 april of 10 mei).

Ook kunt u een papieren versie ophalen in het Odensehuis, Leonardo Da Vinciplein 73 Haarlem (tel: 06 302 088 24)

Nu ook voor mensen met dementie

Het is de 8ste keer dat Alzheimer Nederland de Dementiemonitor organiseert. Nieuw dit jaar is dat niet alleen mantelzorgers, maar óók mensen met dementie een vragenlijst kunnen invullen. Ook deze is te vinden op www.dementiemonitor.nl, en ook voor deze vragenlijst is een papieren versie beschikbaar.

 

Hulp nodig bij het invullen? Laat het ons weten!

Heeft u hulp nodig bij het invullen? Of vindt u het gewoon fijner om de lijst samen met iemand in te vullen? Laat het ons weten wij doen het graag samen met u.

Stuur bij voorkeur een mail met uw telefoonnummer naar het secretariaat: zkennemerland@alzheimervrijwilligers.nl of, als dat niet lukt, bel met 023 525 04 66.

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door