Talkshow: Doe ik nog mee?

De Luifel
Herenweg 96
2101 MP Heemstede
Nederland

Donderdagavond 8 februari vindt bij WIJ Heemstede in de Luifel de talkshow “Doe ik nog mee?” plaats. Journalist Erik Zwiers neemt het publiek mee op reis door het dagelijks leven met dementie. Centraal staat de vraag: hoe richt je je leven zo prettig mogelijk in als je de diagnose dementie hebt gekregen?

De ziekte van Alzheimer heeft een grote impact op iemands leven. En niet alleen op dat van hemzelf, ook de omgeving en zeker mantelzorgers worden geconfronteerd met verlies, verdriet en onzekerheid. Maar dementie is niet het einde. Met de juiste ondersteuning valt er vaak nog lang goed mee te leven.

In de talkshow ‘Doe ik nog mee?’ gaat Erik Zwiers samen met Leo van Dijk en Duveke Kalma, die beide Alzheimer hebben, op zoek naar een zinvolle en prettige levensinvulling. Samen ontvangen zij in de grote zaal van het theater een bonte stoet aan mensen die allen één ding gemeen hebben: zij zijn vernieuwers in de dementiezorg. Onder hen onder meer antropoloog Mark Smits, die komt vertellen over de Sociale Benadering Dementie en de sociale experimenten die hij samen met Professor Anne-Mei The ontplooit. Ook passeert Fonz Halfman, de Rabobankier op de fiets de revue. Zangeres Sibrechje Mulder en kinderboekenschrijfster Marloes van Loon luisteren de avond op met zang en illustraties over verbinding tussen oudere en kind. Nicole van Brunschot laat tenslotte zien wat de kracht van herinnering is. “Doe ik nog mee?” is een levendige talkshow waarin mensen met dementie en hun wensen centraal staan. Een avond vol inspiraties en handvatten.

Erik Zwiers is journalist en doet sinds 2014 participerend onderzoek naar dagelijks leven met dementie. Hierover schreef hij het boek Zolang ik er ben. Binnenkort verschijnt zijn korte film: Muziek is er niet alleen voor mensen die weten hoe de radio werkt. Zwiers is een scherpzinnige interviewer en betrokken gespreksleider. Zijn talkshows zijn staan garant voor een levendige avond met een lach en een traan en vooral; verbondenheid.

Deze activiteit maakt deel uit van