Vergeten: een muziektheatervoorstelling van het Nederlands Kamerkoor over dementie

Vergeten

Een muziektheatervoorstelling van het Nederlands Kamerkoor over dementie

De voorstelling, een muzikale reis door het hoofd van iemand met dementie, is geïnspireerd op de persoonlijke ervaringen van kamerkoordirecteur Tido Visser, die zijn vader – de beroemde operazanger Lieuwe Visser – steeds verder zag afglijden in het geheugenverlies, maar ook hallucinaties en waanbeelden veroorzaakt door Lewy Body dementie. Samen met acteur Arjan Ederveen, blokfluitist Erik Bosgraaf en met teksten van Spinvis maakte het Nederlands Kamerkoor een aangrijpende voorstelling met situaties die vele mantelzorgers, zorgprofessionals en anderen zullen herkennen.

Bezoekers van deze voorstelling krijgen daarnaast ook toegang tot een webinar over zingen met mensen met dementie, in samenwerking met Maartje de Lint (artistiek leider en eigenaar Zingen in de Zorg). Haar methode bleek zo succesvol in het verbeteren van de levenskwaliteit en het activeren van het brein van mensen met dementie dat het Erasmus MC er in 2020 een grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar is gestart, mede met hulp van het Nederlands Kamerkoor.

 

Met Vergeten kreeg het Nederlands Kamerkoor bij de première in 2019 lof van zowel pers als publiek: de voorstelling werd geprezen in de Nederlandse pers als “relevant en origineel” en “verplichte kost voor alle beleidsmakers in de zorg”.
 

Vergeten is van 16 t/m 30 september te zien in Utrecht, Amsterdam, Enschede, Eindhoven, Zwolle, Leiden, Deventer, Haarlem, Den Haag, Arnhem en Almere.

Meer informatie over de voorstelling: www.nederlandskamerkoor.nl/vergeten
Bij vragen kunt u contact opnemen joost.verheggen@nederlandskamerkoor.nl.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door