Voorzitter

Ben jij een inspirator én verbinder en wil je grote maatschappelijke impact maken?

En wil je:

  • Breed de belangen behartigen voor mensen met dementie en hun naasten binnen jouw regio?
  • Daarbij zowel intern als extern mensen met elkaar verbinden?
  • Ruimte krijgen: zowel om jezelf te ontwikkelen als om invulling te geven aan je rol?

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

 

Afdeling Zuid-Kennemerland

Je start met inwerken door de huidige bestuursleden en gaat vervolgens als voorzitter aan de slag bij afdeling Zuid-Kennemerland (Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort). We werken hard om onze regio nog meer dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   Daarnaast overleggen we frequent met alle partners in de regio, zoals gemeenten, zorgverzekeringen, zorg- en welzijnsaanbieders en diverse  vrijwilligersorganisaties. Je hebt ten minste 20 uur per maand beschikbaar voor deze functie. De functie is onbezoldigd; wel worden onkosten vergoed.

 

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

In jouw nieuwe rol als bestuurder word je professioneel ondersteund en getraind door betaalde professionals van Alzheimer Nederland. Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

 

Jouw rol

Als voorzitter ben je hét boegbeeld van Alzheimer Nederland in jouw regio en draag je onze  standpunten actief uit. Enthousiasme en bereidheid om nieuwe kwaliteiten samen met de andere bestuursleden te ontwikkelen vinden wij belangrijker dan iemand die alles al kan.

Je vertaalt samen met de andere bestuursleden het landelijke beleid naar een begroting en activiteitenplan. De eindverantwoordelijkheid en aansprakelijkheid ligt altijd bij Alzheimer Nederland. Je beschikt over een duidelijke visie en zorgt ervoor dat de belangen van mensen met dementie en hun naasten in jouw regio maximaal worden behartigd. Je bouwt en onderhoudt een netwerk van relevante partners die jou hierbij kunnen ondersteunen. Je zit de bestuursvergaderingen voor en waar mogelijk organiseer je of participeer je in bijeenkomsten, overleggen en dementievriendelijke initiatieven.

 

Dus ben jij iemand die:

  • Op wil komen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten?
  • Stevige ervaring heeft op bestuurs- en/of leidinggevend niveau?
  • Weet hoe het reilt en zeilt in de lokale politiek?
  • Beschikt over een regionaal relevant netwerk of dit op wil bouwen?
  • Een resultaatgerichte, verbindende teamspeler is?

 

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan de huidige voorzitter, Bert Liefveld, 06 - 10 06 09 54 of b.liefveld@alzheimervrijwilligers.nl

 

Wil je graag nader met ons kennismaken? Ga dan naar: 

https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zuid-kennemerland

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken: https://www.alzheimer-nederland.nl/vrijwilligerswerk/carriere#test

Deze pagina maakt deel uit van