Waaier met dementievriendelijke activiteiten

Waaier met dementievriendelijke activiteiten

Waaier met dementievriendelijke activiteiten

Bent u op zoek naar activiteiten die geschikt zijn voor mensen met dementie? Dan is er nu een handige waaier met een overzicht van dementievriendelijke activiteiten in Haarlem. De waaier werd donderdag 13 juni gepresenteerd op de bijeenkomst Haarlem Vergeet Je Niet. De activiteiten zijn ook te vinden op de website haarlemontmoet.nl.

 

Van dansen tot walking football, van museumbezoek tot de natuur in: er zijn veel activiteiten voor mensen met een haperend brein. In de waaier en op haarlemontmoet.nl staan er meer dan 50. De waaier is bedoeld voor professionals die in hun werk contact hebben met mensen met dementie. Bijvoorbeeld verpleegkundigen ouderenzorg en medewerkers van buurthuizen en Sociaal Wijkteams. Zij hebben zo een goed overzicht van het aanbod, en kunnen mensen met een haperend brein helpen met het vinden van een activiteit die echt bij ze past.

Haarlem Vergeet je Niet

De waaier is het resultaat van de bijeenkomst Haarlem Vergeet Je Niet die op 4 oktober 2018 gehouden werd. Daar gingen professionals en ervaringsdeskundigen in gesprek over wat er nodig is om mensen met dementie zo lang mogelijk mee te laten doen. De bijeenkomst was één van de activiteiten in het Jaar van de Toegankelijkheid. Ook in 2019 blijft de gemeente zich samen met partners inzetten voor een toegankelijke stad. Daarom werd 13 juni een vervolgbijeenkomst gehouden, waar onder andere de nieuwe waaier werd gepresenteerd.

Haarlem Ontmoet

Iedereen die op zoek is naar activiteiten voor mensen met een haperend brein, kan nu ook terecht op www.haarlemontmoet.nl. Daar is nu een aparte categorie met dementievriendelijke activiteiten.

Wilt u een exemplaar van de waaier bestellen of heeft u vragen hierover? Mail dan naar toegankelijk@haarlem.nl.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door