Een reis om nooit te vergeten, met vele (ver)gezichten.

Samenvatting

  1. Een treinreis door het Heuvelland voor mensen met dementie en hun naaste of begeleider, vrijwilligers en professionals. Ontvangst met koffie en vlaai en afsluiting met een lunch.
  2. Waar en wanneer: start op station Simpelveld (opstappen en afstappen), vrijdag 24 september, vanaf 11.00 uur. De trein vertrekt om 11.30 uur.
  3. Kosten: geen. U zorgt zelf voor uw eigen vervoer naar en van station Simpelveld.

Het programma

De afdeling Zuid-ZuidWest-Limburg van Alzheimer Nederland wil graag samen met u op stap. Met de Zuid-Limburgse Stoom Maatschappij, het ‘miljoenenlijntje’ maken we samen een tochtje door het Limburgse Heuvelland.

De geheel verzorgde treinreis start op het station Simpelveld (Stationstraat 20, 6369VJ). Direct naast het station is voldoende parkeergelegenheid (ZLSM). Op het station wordt u ontvangen met koffie en vlaai. De gehele trein (alle 6 wagons) is voor ons gezelschap (gasten Alzheimer Nederland) beschikbaar. De treinreis wordt feestelijk omlijst met muziek en er zullen onderweg verschillende stops gemaakt worden (stations Eys-Wittem, Wylre-Gulpen en het keerpunt Schin op Geul). Ook zullen er onderweg (op uw verzoek) portretfoto’s gemaakt kunnen worden.

De treinreis zelf duurt in totaal 1 uur en 20 minuten (heen en terug) en wordt op het station Simpelveld afgesloten met een lunch. Reken met ontvangst en lunch op een totale tijd van 2 uur en 30 minuten. We starten de ontvangst op het station om 11.00 uur en de trein vertrekt om 11.30 uur. Op het station zijn toiletten aanwezig, inclusief een invalidentraject. Er is hulp bij het in- en uitstappen en er zijn professionals aanwezig, die gewend zijn te werken met mensen met dementie.

We sluiten onze gezamenlijke reis na de lunch af om 14.00 uur.

Voor wie?

We nodigen mensen uit met dementie, die graag met ons en hun naaste of begeleider deze reis willen maken. Daarnaast zijn ook vrijwilligers, die begeleiding en ondersteuning bieden voor mensen met dementie van harte uitgenodigd. In de trein is (beperkt) plek voor mensen in een rolstoel.

Hoe kan ik me opgeven voor deze reis?

U kunt via deze link (https://forms.gle/T77ZSShVvDqMi2ws6) aangeven, dat u graag mee wil op vrijdag 24 september. Wij zullen uw inschrijving bevestigen. Op deze pagina kunt u uw contactgegevens invullen, wie er meekomt en of er speciale (dieet)wensen of behoeften (rolstoel) zijn.

Bij vragen of voor nadere informatie kunt u bellen met:

Evelien Heijna (voorzitter van de afdeling ZZW-Limburg), telefoonnummer 06 430 28 643 of Henk Derks (bestuurslid ZZW-Limburg), telefoonnummer 06 274 51 461

In samenwerking met Hulp bij Dementie en Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij Miljoenenlijn.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door