Samen vooruit met dementie

Vanaf 18 oktober elke maandag op L1 TV.

Een diagnose Alzheimer en wat dan? Wat doet dementie met jezelf, je familie en vrienden? 

Acht patiënten vertellen hun verhaal bij L1. Zo veel jaren nog te gaan, zo veel plezier nog te beleven. Hoe haal je het meeste uit het leven, ondanks dat slechte nieuws. Jong, oud, man, vrouw, iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. Iedereen vindt een eigen manier om met Alzheimer te leven.

De getuigenissen van de acht Limburgers worden toegelicht door experts van het Alzheimer Centrum Limburg, met de nieuwste inzichten, recente innovaties en de wijsheid die komt met jaren ervaring.

Op L1 TV is vanaf maandag 18 oktober wekelijks een nieuw indringend portret te zien van een Limburger die een eigen weg heeft gevonden in het omgaan met de diagnose Alzheimer. Samen Vooruit met Dementie is op maandagen te zien op L1 TV om 17:00, 18:00, 22:00 en 23:00.

Op Wereld Alzheimer Dag, 21 september, startte ook het programma Route Regio op L1 Radio met de serie Samen Vooruit met Dementie.

Het project Samen Vooruit met Dementie wordt op zondag 19 december afgesloten in een extra lange editie van het discussieprogramma AvondGasten met experts, patiënten en mantelzorgers.

Zie ook https://l1.nl/samen-vooruit-met-dementie-indringende-portretten-over-limburgers-en-alzheimer-167069/

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door