Alzheimer Nederland in uw regio: Zuidoost-Brabant

De Afdeling Zuidoost-Brabant organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten en wijst de weg naar hulp in uw omgeving.

Geheugenkracht

Maakt u zich weleens zorgen over uw geheugen, of over dat van iemand uit uw omgeving?

U bent niet de enige. Daarom is er GeheugenKracht, verzorgd door vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Zuidoost-Brabant. Het doel is om mensen in de onzekere fase van beginnende geheugenproblemen te informeren en de weg te wijzen.

Lees meer over GeheugenKracht

 

Vacatures voor vrijwilligerswerk

Er zijn 2 vacatures in uw regio
Wereld Alzheimer Dag 2019

Na  het grote succes van vorig jaar organiseren wij ook in Zuidoost-Brabant weer activiteiten met als thema "Samen Bewegen".
Om het overzichtelijk te houden zetten we de activiteiten, wanneer ze bij ons zijn aangegeven, op deze pagina bij elkaar.
 

Programma Wereld Alzheimer Dag 2019

Activiteiten

Niet alles is online of vanuit een boek of cursus te leren. Soms heb je gewoon behoefte aan persoonlijk contact met mensen die weten waarover het gaat. De onderstaande activiteiten zijn inspirerend, informatief en hebben soms een confronterend thema. U kunt rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussies én gezelligheid.
Er zijn 10 activiteiten in uw regio
Alzheimer Café Helmond
Bibliotheek De Witte Dame Eindhoven
Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre
Alzheimer Café B.O.S.
Alzheimer Café Peelland
Alzheimer Café Eindhoven
Alzheimer Café Gemert-Bakel en Laarbeek
Alzheimer Café Helmond
Alzheimer Café De Kempen in Eersel
Alzheimer Café Helmond

Alzheimer Cafés in uw regio

Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.