Alzheimer Café B.O.S. gaat online

Zalencentrum 't Zand
Bestseweg 52
5688 NP Oirschot
Nederland

Plan Route

Woensdag 28 oktober: De dementie van Jet


Tijdens het Alzheimer Café van woensdag 28 oktober organiseren wij een online voorstelling van Ervarea. Vanwege de Corona maatregelen is een fysieke bijeenkomst nu helaas niet mogelijk. Daarom zorgen we voor een video-opname die we beschikbaar stellen aan geïnteresseerden.

Deze voorstelling besteedt op praktische en interactieve manier aandacht aan het dementieproces.

 • Wat gebeurt er in de hersenen?
 • Welke gevolgen heeft dat voor iemand?
 • En wat heeft iemand nodig om zo optimaal mogelijk te kunnen blijven functioneren?

  We verkennen behulpzame technieken en passen deze toe op situaties uit de praktijk. Veel mensen krijgen zelf, of als mantelzorger, met de ziekte dementie te maken. Omgaan met een naaste die lijdt aan dementie is vaak erg moeilijk. Je moet keer op keer afscheid nemen van een stukje van je geliefde.

  Barbara OppelaarBarbara Oppelaar van Ervarea heeft jarenlange ervaring in de zorg. Dit combineert zij met vaardigheden van geïmproviseerd theater. Dit heeft haar geleerd dat er een manier bestaat die het contact met mensen met dementie beter kan maken. Als je weet wat er in de hersenen van mensen met dementie gebeurt, is de stap naar de vaardigheid in de omgang immers makkelijker te maken. Een vaardigheid die is gebaseerd op kennis.

  Aanmelden
  Om er zeker van te zijn dat u de link naar deze online video opname ontvangt, is het de bedoeling dat u zich aanmeldt. Voor aanmelden of meer informatie: Jan Verbeek
  Mail: verbeek@alzheimervrijwilligers.nl
  telefoon: 06-41546859

  Rabo Clubsupport
  U kunt ons Alzheimer Café steunen door uw stem uit te brengen via Rabo Clubsupport. Log in op de site van de Rabobank: www.rabobank.nl/clubsupport en stem op Alzheimer Café B.O.S. 
Deze activiteit maakt deel uit van