Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Het onderwerp op deze avond: Het belang van een zorgtrajectbegeleider

Een zorgtrajectbegeleider (ook wel ZTB-er genoemd0) kan een belangrijke rol vervullen als het gaat om ondersteuning bij dementie.

Deze onafhankelijke persoon, kan je helpen een weg te vinden in het oerwoud van wetten, regels en zorg)mogelijkheden.

Dit kan zowel voor de persoon met dementie als de naasten een belangrijke steun zijn. Wat doet een ZTB-er precies? Kan deze ook al in beeld komen in de “niet pluis” periode vóór een diagnose?

Tijdens iedere bijeenkomst staat een specifiek onderwerp centraal, maar is er ook altijd ruimte voor andere vragen, ervaringen of opmerkingen.

U bent van harte welkom om deel te nemen!

Thema’s voor de komende maanden:

  • Maandag 16 oktober Diverse soorten dagbesteding
  • Maandag 20 november Mantelzorgondersteuning en het belang van een informeel netwerk
  • Maandag 18 december een feestelijke afsluiting van het jaar

Doel van het Alzheimer Café

Het doel van het Alzheimer Café is het creëren van een ontmoetingsplaats voor eenieder die met dementie te maken heeft. Of je nu kampt met de diagnose, een naaste of professional bent; iedereen is welkom om informatie op te doen en gedachten en ervaringen uit te wisselen, aan de hand van allerhande thema’s rondom het onderwerp dementie. Het café wordt gedraaid door ervaren vrijwilligers, elk op hun eigen manier bekend met dementie. Tijdens iedere bijeenkomst staat een specifiek onderwerp centraal, maar is er ook altijd ruimte voor andere vragen, ervaringen of opmerkingen. U bent van harte welkom om deel te nemen!

Summa College - Willem de Rijkelaan 3 - 5616 EA Eindhoven Inloop vanaf 19 uur, start 19.30 uur