Bijeenkomst opkomen voor de belangen van mensen met dementie

Donderdag 4 juli kwamen we samen met 25 geïnteresseerden uit Brabant in Bestwijzer luisteren en meepraten bij een bijeenkomst georganiseerd door Vincent Bakx, bestuurslid en belangenbehartiger van Alzheimer Nederland, afdeling Zuidoost-Brabant.
Alzheimer Nederland wil de kwaliteit van leven verbeteren van mensen met dementie en hun dierbaren. Deze bijeenkomst was bedoeld voor mensen die in hun woonplaats en/of regio opkomen voor de belangen van mensen met dementie. Wij willen graag de onderlinge samenwerking in de regio stimuleren. Door het delen van ervaringen binnen diverse gemeenten/wijken kunnen wij beter de belangen voor mensen met dementie vertegenwoordigen.

Anne-marie Bruijs, belangenbehartiger bij Alzheimer Nederland lichtte de rol van een belangenbehartiger op lokaal niveau toe, hoe kun je opkomen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Wies Arts is programmamanager van ZET Dementievriendelijk Brabant.
Zij deelde praktische voorbeelden van verschillende initiatieven in de regio Zuid Oost Brabant op het gebied van het project ‘dementie vriendelijke gemeenschap’.

Anneke Meerdink, vrijwilliger Alzheimer Nederland, regio Zuid Oost Brabant gaf toelichting over de verschillende voorlichting- en trainingsactiviteiten die worden aangeboden door Alzheimer Nederland.

Na de pauze werden ervaringen van verschillende deelnemers uit de verschillende gemeenten gedeeld maar ook gekeken hoe we samen op kunnen komen voor mensen met dementie

Een zeer interessante bijeenkomst en zeker voor herhaling vatbaar. We kunnen veel leren van en met elkaar.

Heb jij interesse om ook op te komen voor de mensen met dementie en hun dierbare?

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door