In Brabant staat een huis

Bibliotheek Bergeijk organiseert vanuit haar partnerschap met Dementievriendelijke gemeente Bergeijk de online activiteit ‘In Brabant staat een huis’.

Onder leiding van onze bibliotheekmedewerker Sandra Hakkens gaan we een typisch Brabants huis uit de jaren vijftig van binnen bekijken. Wat is er allemaal te zien en welke herinneringen roept het op?
Welke producten gebruikte je vroeger, hing er in een van de kamers een missiekalender, waren je dekens van AaBe? We bekijken samen de keuken, woonkamer en slaapkamer en praten over de herinneringen die het oproept.

Dat is niet alleen erg gezellig, je leert je naaste weer op een andere manier kennen. Dus geef jezelf op en geniet met je grootouder(s), ouder(s), oom of tante of cliënt van deze activiteit. Voor mensen met (beginnende) dementie is het belangrijk om herinneringen op te halen. Niet alleen zorgt het voor een fijn moment samen, maar de herinneringen kunnen er ook voor zorgen dat hij of zij vrolijker en actiever wordt.

Sandra Hakkens
Sandra is naast bibliotheekmedewerker ook schrijfster van levensverhalen. Ze heeft ervaring met het ophalen van herinneringen met ouderen en doet onderzoek naar de geschiedenis van de Kempen.

Reserveren
Deze online activiteit is gratis bij te wonen. Reserveer hieronder tijdig je ticket(s). Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren kan tot drie uur voor aanvang van de activiteit.

Tijd:13.00-13.45 uur

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door